19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ineos Fusilier – Εκτός δρόμου, ρετρό και ηλεκτρικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ineos Automotive δημιουργήθηκε το 2017 και μέχρι τώρα είχε στην γκάμα της δύο μοντέλα: το Grenadier που η ίδια χαρακτηρίζει ως τον “πνευματικό διάδοχο” του κλασικού Land Rover Defender και το Quartermaster που στην ουσία είναι η pickup εκδοχή του πρώτου. Έφτασε όμως η ώρα για το τρίτο μοντέλο που… καθόλου συμπτωματικά είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της: το Fusilier.
“Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες είναι τέλεια για συγκεκριμένες χρήσεις όπως τα σύντομα ταξίδια και οι αστικές διανομές αλλά η βιομηχανία και οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά σε άλλες τεχνολογίες που μπορούν να επιταχύνουν τον ρυθμό της μετάβασης. Γι’ αυτό προσφέρουμε ένα επιπλέον κινητήριο σύνολο για το Fusilier, ένα που μειώνει δραματικά τις εκπομπές ρύπων αλλά προσφέρει την αυτονομία και τις δυνατότητες ανεφοδιασμού που χρειάζονται.”
Δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρίας και πρόεδρος της, Sir Jim Ratcliffe, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Fusilier θα είναι διαθέσιμο και με μία range extender επιλογή όπου ένας βενζινοκινητήρας αγνώστου προελεύσεως και τεχνικών χαρακτηριστικών λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντας τις μπαταρίες εν κινήσει. Δυστυχώς, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε από τις δύο εκδόσεις αν και η Ineos αναφέρει ότι οι μπαταρίες θα προέρχονται από την Samsung και θα συναρμολογούνται στην Ουγγαρία. Από εκεί και πέρα, η εταιρία δεν έχει καταλήξει ακόμα στην χημεία τους και γι’ αυτό δεν παρέχονται λεπτομέρειες αναφορικά με την αυτονομία, με τις φήμες όμως να αναφέρουν ότι η εμβέλεια που θα παρέχει η range extender εκδοχή θα είναι περίπου 30% μικρότερη από αυτήν της αμιγώς ηλεκτρικής με τον βενζινοκινητήρα να αναλαμβάνει την επέκταση της φορτίζοντας τις μπαταρίες όταν το φορτίο τους εξαντλείται.

Όσο για το design, δεν έχουμε να πούμε κάτι που δεν βλέπεις στις φωτογραφίες με εξαίρεση ότι το Fusilier είναι μικρότερο από το Grenadier που έχει μήκος 4.9 μέτρων. Οι σχεδιαστές εστίασαν στην βελτίωση της αεροδυναμικής που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση της αυτονομίας αλλά πόσο μπορεί να βελτιωθεί ένα… κουτί; Το Ineos Fusilier θυμίζει έντονα την Mercedes G-Class στο εμπρός μέρος του ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι ασύμμετρες πόρτες και τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα που διαφοροποιούν επαρκώς το αγγλικό μοντέλο από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στο μέλλον αλλά δεν υπάρχει λόγος να κρατάς την αναπνοή σου μέχρι τότε καθώς η προσθήκη του range extender και μερικές αλλαγές στα πλάνα σχετικά με το Fusilier έχουν αναγκάσει την εταιρία να αναβάλλει το λανσάρισμα του στην αγορά μέχρι το 2027. Την παραγωγή του δε, θα αναλάβει η Magna στο εργοστάσιο της στην Αυστρία όπου κατασκευάζονται η Jaguar I-Pace, το Fisker Ocean και… η Mercedes-Benz G-Class.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό