16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κ. Τσίπρας επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «απύθμενη αμάθεια» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει «ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για το 12μηνο Ιούλιος 2021 – Ιούνιος 2022, ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ’ αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα; Η κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό