16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι εκλογές καθορίζουν το μέλλον της Alfa Romeo

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα μελλοντικά σχέδια της Alfa Romeo για τα ηλεκτρικά οχήματα κρέμονται από μια κλωστή και εξαρτώνται από την έκβαση βασικών πολιτικών γεγονότων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Philippe Imparato οραματίζεται να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, παρόμοιο με τη Ferrari Purosangue, στοχεύοντας στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ωστόσο, οι αβεβαιότητες γύρω από τις ευρωπαϊκές εκλογές και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια στρατηγική αλλαγή.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό fastback SUV μέχρι το 2027, ωστόσο η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να καθυστερήσει ή να αλλάξει τα σχέδια, προκαλώντας ενδεχομένως μια στροφή προς ένα μικρότερο ηλεκτρικό hatchback για την Ευρώπη.

Ο Imparato υπογραμμίζει τη σημασία της ευθυγράμμισης των στρατηγικών προϊόντων με τις γεωπολιτικές αλλαγές και τη δυναμική της αγοράς.

Εν μέσω μιας στρατηγικής που έχει «παγώσει» μέχρι το 2026, η Alfa Romeo στοχεύει να οριστικοποιήσει την απόφαση για το μοντέλο του 2027 μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στη διαφοροποίηση πέραν της Ευρώπης, στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεων στις μη ευρωπαϊκές αγορές από 18% σε 40%, με έμφαση σε ένα μεγάλο SUV για τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το επικείμενο λανσάρισμα του Milano, ενός μικρομεσαίου SUV που διατίθεται σε ηλεκτρικές εκδόσεις και εκδόσεις εσωτερικής καύσης, είναι ένα κομβικό βήμα.

Έχει κοινές πλατφόρμες με το Peugeot e-2008 και το Jeep Avenger. Παράλληλα η Alfa Romeo αναπτύσσει ταυτόχρονα διαδόχους της Giulia sedan και της Stelvio.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό