22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Οδικό χάρτη» για τις γιορτές καταρτίζει η κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του πλαισίου που θα ισχύσει την εορταστική περίοδο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τις κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση ως «ασπίδα» στη διασπορά της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στο ερώτημα εάν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την Πρωτοχρονιά ή θα ισχύσουν και για τα Χριστούγεννα απάντησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο μετά και από εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση θα δει πώς θα το υιοθετήσει προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

«Οποιαδήποτε αναγκαία ρύθμιση χρειαστεί θα την κάνουμε, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι την περίοδο των εορτών. Βασικές αλλαγές από την κεντρική μας στρατηγική δεν θα υπάρξουν, θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία, και να τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, ας κάνουμε υπομονή λίγες ώρες» διευκρίνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ανοίξουν εγκαίρως τα σχολεία μετά την περίοδο των εορτών, ξεκαθάρισε πως «για τα σχολεία δεν υπάρχει καμία εισήγηση, ώστε να μην ανοίξουν στην ώρα τους». «Ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει και το πρωτόκολλο, που έχουμε υιοθετήσει είναι αποτελεσματικό και διασφαλίζει την διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία» πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό