20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Cadillac Lyriq

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2021, η Cadillac παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Lyriq, με το βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου να έχει ανοίξει από τις 18 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Χθες, η αμερικάνικη εταιρία ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του Lyriq στο εργοστάσιο Spring Hill Manufacturing, δύο ακριβώς μήνες μετά την έναρξη της προ-παραγωγής του.

Η Cadillac αναφέρει ότι η έναρξη της μαζικής παραγωγής ήρθε νωρίτερα από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να γίνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού πολυτελούς SUV ξεκινά από τα 59.990 δολάρια, με το αυτοκίνητο να βασίζεται στη νέα αρθρωτή BEV3 πλατφόρμα της GM, η οποία είναι αρκετά ευέλικτη.
Πάνω σε αυτή θα κατασκευαστούν συμπαγή crossovers, SUVs, coupes, pickups, σεντάν, crossovers coupes, επαγγελματικά οχήματα, αλλά και τα Cruise Origin και Cruise Cargo Pod.

Το Lyriq διαθέτει τις νέες Ultium μπαταρίες, που στην έκδοση των 100 kWh χαρίζουν αυτονομία 483 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, καθώς το αυτοκίνητο έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του αγγίζει τα 4.996 χλστ., το πλάτος του 1.977 χλστ., το ύψος του 1.623 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του τα 3.094 χλστ.. Μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες 20″ έως 22″, με τον χώρο αποσκευών να μπορεί να φτάσει έως και τα 1.723 λίτρα.
Ο ηλεκτροκινητήρας στην έκδοση με την μπαταρία των 100 kWh είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 345 άλογα με 440 Nm ροπής. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρει το μοντέλο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς και σε Performance έκδοση, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον Οκτώβριο του 2020, ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του εργοστασίου, ώστε να μπορεί να συναρμολογεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την GM να επενδύσει σε αυτό 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο επικεντρώθηκαν στο βαφείο και το φανοποιείο, καθώς και σε νέα εργαλεία και τεχνολογία για τον χώρο γενικής συναρμολόγησης.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της GM στη Βόρεια Αμερική και έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα σχεδόν 200.000 μονάδων Άνοιξε το 1990 και από τότε πάνω από 4,5 εκατομμύρια οχήματα έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό