21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Formula 1 – Η Cadillac γίνεται επίσημα προμηθευτής κινητήρων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που τα συνεργεία είναι απασχολημένα μεταμορφώνοντας το Las Vegas σε μία… κανονική πίστα για τον 22ο και προ-τελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, η General Motors βάζει την δική της πινελιά στην αυθεντικά αμερικανική γιορτή που ετοιμάζεται αυτό το σαββατοκύριακο. Ο κολοσσός της βιομηχανίας αυτοκινήτου ανακοίνωσε ότι από το 2028 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων για την ομάδα της Andretti Global.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι η Andretti Cadillac F1 ομάδα θα κινείται χάρη κινητήριο σύνολο της General Motors. Με την βαθιά γνώση και τεχνογνωσία  μας είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εξελίξουμε ένα επιτυχημένο κινητήριο σύνολο για το πρωτάθλημα, τοποθετώντας την Andretti Cadillac ως μία πραγματικά εργοστασιακή ομάδα. Θα ανταγωνιστούμε τους καλύτερους, στο υψηλότερο επίπεδο με πάθος και αξιοπρέπεια που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του σπορ για τους οπαδούς ανά τον κόσμο.”
Δήλωσε ο Πρόεδρος της GM, Mark Reuss. Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα η FIA έκανε δεκτή την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Andretti, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα έχει εξασφαλισμένη μία θέση στο grid της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από εδώ και πέρα, η Andretti πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 και εφόσον φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, που σημαίνει ότι οι συζητήσεις έχουν θετική έκβαση, να πληρώσει ένα αντίτιμο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων στις υπόλοιπες 10 ομάδες ως… αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη από το μοίρασμα της πίτας στα 11 αντί για τα 10! Ναι, η Formula 1 είναι ένα τόσο κλειστό club και δεν ξέρω σε ποιον μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Επιστρέφοντας στο θέμα μας όμως, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η Andretti Cadillac παίρνει το πράσινο φως για να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα από το 2026. Ποιος θα παρέχει τους κινητήρες μέχρι το 2028 οπότε και θα είναι έτοιμη η Cadillac; Λεπτομέρειες. Υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή για την αμερικανική υποψηφιότητα, οπότε κάθε εμπόδιο θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό