23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Cadillac αποκαλύπτει την Optiq!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ταξίδι της Cadillac στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης ξεκίνησε με αργά αλλά γενναία βήματα (βλ. Lyriq) που εξελίχθηκαν σε έναν σταθερό βηματισμό με την Escalade IQ και σε ένα εντυπωσιακό άλμα με την κορυφαία Celestiq αλλά έφτασε η ώρα να αυξηθεί ο ρυθμός και το μοντέλο με το οποίο θα γίνει αυτό είναι η ολοκαίνουρια Optiq. Η νέα πρόταση της αμερικανικής εταιρίας στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων και ειδικότερα των ηλεκτρικών SUV, είναι και η μικρότερη της και παίρνει τον εξαιρετικά δύσκολο ρόλο του σημείου εισόδου στην γκάμα της.
Η Cadillac όμως επέλεξε να αποκαλύψει μόνο το design της νέας Optiq χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα οτιδήποτε περισσότερο και ειδικά, χωρίς να παρέχει πληροφορίες για αυτά που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Σχεδιαστικά λοιπόν, η Optiq αποτελεί ξεκάθαρα μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων της Cadillac καθώς υιοθετεί πάρα πολλά από τα στοιχεία που έχουμε δει τόσο στην Escalade IQ όσο και στην Lyriq – περισσότερο στην δεύτερη που σχεδιάστηκε εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρική. Ακόμα και το όνομα που τελειώνει σε “iq” ως ένα είδος ταυτότητας, τα εμπρός φωτιστικά σώματα που μοιάζουν με ανάποδο “Γ” και τα εξίσου χαρακτηριστικά πίσω, διπλά φανάρια που ξεκινούν σχεδόν από την οροφή και καταλήγουν στον προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με την κλειστή γρίλια και τα σχήματα που παίρνουν οι επιφάνειες στα πλαϊνά του αμαξώματος και το καπό δημιουργούν ένα σύνολο γνώριμο και ταυτόχρονα νέο.

Όπως πάντα, το πακέτο του εξωτερικού design ολοκληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος που στην προκειμένη περίπτωση έχουν διάμετρο 21 ιντσών ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός φτερό και διακοσμείται από ένα μικρό, ανάγλυφο σήμα της Cadillac. Δυστυχώς, δεν έχουμε εικόνες από την καμπίνα, ούτε όπως είπαμε τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Μία διαρροή από την Κίνα πάντως αποκαλύπτει ότι η Cadillac Optiq έχει μήκος 4.8 μέτρων και θα εξοπλίζεται είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα (με 204 ή 245 ίππους αναλόγως της έκδοσης), είτε με δύο που συνδυαστικά αποδίδουν 287 ίππους. Ποιος ξέρει, όταν η Cadillac επιστρέψει στην Ευρώπη ίσως όλες αυτές οι πληροφορίες να έχουν περισσότερο από φιλολογικό ενδιαφέρον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό