16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Vistiq είναι ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV της Cadillac

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Cadillac να έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή αγορά, κάθε παρουσίαση νέου μοντέλου έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν είμαστε σίγουροι πότε ή αν θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους μας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, για το οποίο η αμερικανική εταιρία ακολούθησε την γνώριμη τακτική της δίνοντας στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες αλλά όχι πολλές περισσότερες πληροφορίες, είναι η Vistiq. Ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο έρχεται για να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάμα που αποτελείται από την γιγαντιαία Escalade IQ, την Lyriq και την Optiq.
Σχεδιαστικά, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από μία ματιά για να αντιληφθεί κανείς την ταυτότητα της Vistiq ακόμα και αν τα σήματα ήταν κρυμμένα. Η νέα πρόταση της Cadillac ακολουθεί κατά γράμμα την εταιρική σχεδιαστική γλώσσα με μία μεγάλη, κλειστή γρίλια και κάθετα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω με το υπόλοιπο αμάξωμα είναι αρκετά λιτό και να βασίζεται σε κάποιες λεπτομέρειες (βλ. “χωνευτές” χειρολαβές, χρωμιωμένα διακοσμητικά κ.ά.) ώστε να αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας. Να σημειώσουμε ότι η Vistiq είναι ένα 7-θέσιο crossover το οποίο έχει “σχεδιαστεί για την μοντέρνα οικογένεια” και επιτρέπει στην Cadillac να δηλώνει ότι “έχει μία πρόταση σε κάθε μία από τις κατηγορίες πολυτελείας” προσφέροντας μία ευρεία γκάμα επιλογών και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να καλύψει τις “κρίσιμες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο” μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Προφανώς όλα αυτά είναι γενικότητες για να αποφύγει να μιλήσει λεπτομερώς για το ολοκαίνουριο μοντέλο αλλά οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα φαίνεται στο πίσω μέρος του οχήματος το σήμα “600 E4”. Το ίδιο σήμα εμφανίζεται και στην Lyriq που σημαίνει ότι τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο κινητήριο σύνολο με τους δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 507 ίππων και 610 Nm ροπής. Η Lyriq εξοπλίζεται επίσης με μία μπαταρία 102 kWh που παρέχει σχεδόν 500 χιλιόμετρα αυτονομίας αλλά η Lyriq είναι επίσης μεγαλύτερη από την Vistiq και παρότι κατά πάσα πιθανότητα βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική “Ultium”, η πρώτη είναι αρκετά μεγαλύτερη από την δεύτερη με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος της μπαταρίας που μπορεί να φιλοξενήσει. Όπως και να έχει, περιμένουμε από την Cadillac να ρίξει φως στην υπόθεση αλλά δεν γνωρίζουμε προς το παρόν πότε θα γίνει αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό