16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κρατική βοήθεια στην Aston Martin για την εξέλιξη της πλατφόρμας των ηλεκτρικών της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin έλαβε κρατική χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων λιρών μέσω του Advanced Propulsion Center (APC) της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για την περαιτέρω ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης της πλατφόρμας που ετοιμάζει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) υψηλών επιδόσεων.

Η κυβερνητική επιχορήγηση θα επιτρέψει την επίτευξη του ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος της Aston Martin, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης για τη μείωση του βάρους των αυτοκινήτων της, για τη ψηφιακή αλυσίδα των εργαλείων και για την εκπαίδευση προς την ηλεκτροκίνηση.
Η χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης προς την Aston Martin είναι ένα ακόμη βήμα για το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της, το οποίο αποτελεί πυλώνα της ευρύτερης στρατηγικής αειφορίας της εταιρείας, καθώς η τελευταία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Aston Martin στοχεύει να βγάλει στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το 2025, ενώ το 2024 θα κυκλοφορήσει το πρώτο plug-in υβριδικό της, τη Valhalla.
Μέχρι το 2026, η γκάμα των νέων μοντέλων της Aston Martin θα διαθέτει μια επιλογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, με μακροπρόθεσμο στόχο η βασική γκάμα της να είναι πλήρως ηλεκτρισμένη μέχρι το 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό