17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κατώτατος μισθός: Έτοιμη για τις ανακοινώσεις η κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη θα έχει σήμερα στις 12.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε η κυβέρνηση να κάνει τις ανακοινώσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε ο κ. Οικονόμου.

Όπως έχει γράψει η «Ν» ο κατώτατος μισθός αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 ευρώ από την αύξηση η οποία θα ανακοινωθεί. Στο θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι επίκειται «σημαντική αύξηση». Οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα σήμερα (από την 1η Ιανουαρίου 2022) βρίσκονται στα 663 ευρώ μικτά. Στην περίπτωση αύξησης κατά 6% θα ανέλθουν στα 703 ευρώ, στα 706 ευρώ εάν η αύξηση είναι 6,5% και θα φτάσουν στα 709 ευρώ στο ενδεχόμενο που επιλεχθεί αύξηση κατά 7%.

Στήριξη και τον Μάιο για τους λογαριασμούς ρεύματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας πως η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία θα συνεχιστεί και τον Μάιο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο», μία «πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια», όπως είπε. Διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδόση  πολιτών.«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό