23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατηγορίες σε άτομο στη Βουλγαρία για απάτη που αφορούσε γεωργικά ταμεία της ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στη Σόφια (Βουλγαρία) κατέθεσε κατηγορητήριο την περασμένη εβδομάδα (14 Μαρτίου 2024) εναντίον ενός ατόμου, που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να αποκτήσει παράνομα περισσότερα από 220.000 ευρώ (BGN 445 726,73) σε κοινοτικά και εθνικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο εναγόμενος υπέβαλε ηλεκτρονικά πρόταση έργου στο Κρατικό Ταμείο Γεωργίας της Βουλγαρίας για την κατασκευή εγκατάστασης θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) σε ποσοστό 85% και ο κρατικός προϋπολογισμός της Βουλγαρίας σε ποσοστό 15%.

Εικάζεται ότι, στην πρόταση αυτή, ο εναγόμενος παρουσίασε ψευδείς πληροφορίες – τρεις προσφορές από πιθανούς υπεργολάβους για την κατασκευή μιας τέτοιας εγκατάστασης – προκειμένου να φανεί επιλέξιμος για πόρους της ΕΕ.

Εάν αποδειχθεί ένοχος, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα τεκμαίρεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια βουλγαρικά δικαστήρια.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό