17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η VW εξετάζει το ID.3 GTX, ως το πιθανό ηλεκτρικό Golf GTI

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως γνωρίζεις, η Volkswagen ονομάζει GTI τις γρήγορες βενζινοκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της, με τα γρήγορα πετρελαιοκίνητα να έχουν το προσωνύμιο GTD, και τα plug-in υβριδικά φέρουν τα διακριτικά GTE. Το Δεκέμβριο του 2019, έγινε γνωστό πως τα γρήγορα ηλεκτρικά της μοντέλα θα ονομάζονται GTX, και πρώτο μοντέλο που φέρει το εν λόγω λογότυπο είναι το ID.4, που παρουσιάστηκε στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας.

Θα ακολουθήσει το ID.5 GTX, και τώρα μαθαίνουμε ότι η γερμανική εταιρία σκέφτεται μια αντίστοιχη έκδοση για το ID.3, κάτι που μοιάζει άκρως λογική -και αναμενόμενη- κίνηση. Το ID.3 GTX θα είναι πρακτικά το σύγχρονο Golf GTI, με την είδηση να έρχεται από τα χείλη του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, υπεύθυνο για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το aftersales, Klaus Zellmer.
Η Volkswagen δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για το ID.3 GTX, αλλά δεν φαίνεται ότι θα αργήσει να παρθεί η απόφαση. Αν τελικά αυτό βγει στην παραγωγή, το ηλεκτρικό hothatch θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 220 kW (299 άλογα). Η κίνηση θα στέλνεται by default στον πίσω άξονα, με τον μπροστά ηλεκτροκινητήρα να ενεργοποιείται μέσα σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό