23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Renault περικόπτει 5.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro, η Renault πρόκειται να ανακοινώσει ένα σχέδιο για την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2024, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ.
Η Renault που περιμένει ακόμη να οριστικοποιηθεί η χορήγηση κρατικού δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ -κάτι που θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων για τις θέσεις εργασίας και τα εργοστάσιά της στη Γαλλία- δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις. Αντ’ αυτού, θα δώσει προτεραιότητα στη “μη αντικατάσταση των υπό συνταξιοδότηση εργαζομένων”.

Το 2019 η Renault απασχολούσε 48.500 εργαζομένους στη Γαλλία και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, όπου εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, θα περιλαμβάνει το κλείσιμο εργοστασίων και την κατάργηση μοντέλων της.
Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ένα σχέδιο ύψους 8 δισ. ευρώ που έχει ως στόχο να γίνει η χώρα του ο κορυφαίος παραγωγός “καθαρών” αυτοκινήτων στην Ευρώπη και προέτρεψε τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάζουν οχήματα στη Γαλλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό