23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Alpine A290 αρχίζει να αποκαλύπτεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου… Οι κατασκευαστές αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους όσον αφορά στις παρουσιάσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει για το 2024 και δεδομένου ότι το πολυαναμενόμενο Renault 5 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του λίγο αργότερα μέσα στον μήνα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, σειρά παίρνει η καυτή εκδοχή του. Ένα μοντέλο που εξελίσσει η Alpine και θα ονομαστεί A290 όπως ονομαζόταν και το πρωτότυπο που είδαμε γύρω στα μέσα του 2023 ως τον προάγγελο του καυτού hatchback της γαλλικής εταιρίας. Εκείνο το πρωτότυπο με την Alpine A290 που θα μπορεί να αγοράσει ο κόσμος στο εγγύς μέλλον όμως έχει μερικές διαφορές και δεν αναφερόμαστε μονάχα στην αρκετά πιο… γήινη εμφάνιση.

Ο χαρακτήρας του γαλλικού sports hatch έχει παραμείνει αναλλοίωτος, όπως φανερώνουν και οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Alpine από τις χειμερινές δοκιμές του μοντέλου. Τα χαρακτηριστικά τετραγωνισμένα φώτα ομίχλης έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσια ενώ και οι αεραγωγοί μοιάζουν αισθητά μεγαλύτεροι σε σύγκριση με το standard Renault 5 ενώ το πακέτο συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος που θα έχουν φυσικά νέα σχέδια αλλά όχι τις τεράστιες διαστάσεις του concept. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούμε να δούμε λόγω καμουφλάζ αλλά μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι όσο και αν το πρωτότυπο του 2023 μας προετοίμασε για την εξωτερική εμφάνιση της Alpine A290, δεν έκανε το ίδιο και για την καμπίνα. Εκεί, η έκδοση παραγωγής υιοθετεί ένα πολύ πιο… φυσιολογικό, πρακτικό, εργονομικό και γενικώς συντηρητικό design σε σύγκριση με το concept, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσφέρει τις κλασικές σπορ λεπτομέρειες που περιμένει να βρει κάποιος σε μία Alpine. Λεπτομέρειες όπως το διαφορετικό τιμόνι, τα bucket καθίσματα και τα διάφορα διακοσμητικά μεταξύ άλλων.

Κατά τα άλλα, η Alpine κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά της αναφέροντας μονάχα ότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει το τελικό design και οι διαστάσεις του (μήκος, πλάτος, ύψος) είναι 3.99, 1.82 και 1.52 με μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.53 μέτρα. Είναι προφανές ότι το A290 βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το Renault 5 και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Αρχικά θα λανσαριστεί με περίπου 220 άλογα από έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα ενώ αργότερα περιμένουμε την προσθήκη μίας έκδοσης με 275 άλογα αν και οι δύο θα εξοπλίζονται με την ίδια μπαταρία 52 kWh.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η εποχή της ηλεκτροκίνησης αναγκάζει την Alpine να θυσιάσει την χαρακτηριστική έμφαση της στην ελαφρότητα αλλά ακόμα κι έτσι, η A290 θα προσφέρει τρεις βασικές λειτουργίες μέσω του χειριστηρίου στο τιμόνι: OV (Overtake ή Προσπέραση), RCH (Recharge ή Φόρτιση) και τα προγράμματα οδήγησης. Η επίσημη πρεμιέρα της Alpine A290 είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2024 και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε καθώς η κατηγορία των καυτών hatchbacks που κάποιοι νόμιζαν ότι παρακμάζει, είναι έτοιμη να ανθίσει ξανά με προτάσεις όπως η A290, το Abarth 500e, το επερχόμενο Mini Cooper JCW, το MG4 XPower, το επίσης επερχόμενο Volkswagen ID.3 GTX και ποιος ξέρει ποια άλλα μοντέλα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό