18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στις 13 Ιουνίου η Alpine A290

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο μοντέλο του “Dream Garage” της Alpine γνωρίζουμε ότι θα είναι η καυτή έκδοση του Renault 5. Για την ακρίβεια, θα είναι η έκδοση παραγωγής του A290 Beta που γνωρίσαμε για πρώτη φορά γύρω στα μέσα του προηγούμενου έτους ως τον προάγγελο του δεύτερου μοντέλου της Alpine και του πρώτου που δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους. Πλησιάζει όμως η ώρα της επίσημης πρεμιέρας και ενώ το A290_β όπως ονομάζεται τυπικά το concept, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Bristol της Αγγλίας, για την έκδοση παραγωγής η γαλλική εταιρία έχει ετοιμάσει κάτι πολύ πιο special. Για την ακρίβεια, επέλεξε τις 24 ώρες του Le Mans, τον μεγαλύτερο και διασημότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο για να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο 5-θυρο hatchback της.

Την πρώτη γεύση της Alpine A290 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά την πήραμε πριν από μερικές εβδομάδες όταν η γαλλική εταιρία αποφάσισε να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις χειμερινές δοκιμές του μοντέλου. Όπως είναι φυσιολογικό, η A290 φορούσε το καθιερωμένο καμουφλάζ οπότε δεν ήμαστε σε θέση να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε έχει το τελικό design και οι διαστάσεις του είναι 3.99, 1.82 και 1.52 (μήκος, πλάτος και ύψος αντίστοιχα) με μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.53 μέτρα. Είναι προφανές ότι το A290 βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το Renault 5 και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Αρχικά θα λανσαριστεί με περίπου 220 άλογα από έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα ενώ αργότερα περιμένουμε την προσθήκη μίας έκδοσης με 275 άλογα αν και οι δύο θα εξοπλίζονται με την ίδια μπαταρία 52 kWh.

Παρότι βαριά, όπως όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά σε αυτό το σημείο, η Alpine A290 υπόσχεται εξαιρετική ευελιξία και σπορ οδική συμπεριφορά. Η ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με την οποία εξοπλίζεται ούτως ή άλλως το Renault 5 θα παίξει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μηχανικοί της Alpine θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Οι πληροφορίες λένε ότι η Alpine A290 θα διαθέτει υδραυλικά bump stops βελτιώνοντας όχι μόνο την ποιότητα κύλισης αλλά και το εύρος λειτουργίας της ανάρτησης ενώ το σύστημα torque vectoring στον ηλεκτροκινητήρα του εμπρός άξονα θα μιμείται την λειτουργία ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης αυξάνοντας την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση αλλά και την ευστάθεια κατά την πέδηση. Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό που προς το παρόν παραμένει αναπάντητο έχει να κάνει με την τιμή στην οποία θα λανσαριστεί στην αγορά η Alpine A290. Σίγουρα θα είναι υψηλότερη από αυτήν του Renault 5 αλλά κατά πόσο άραγε;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό