23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Alpine ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό σπορ hatch-back

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς οι τελικές δοκιμές του Alpine A290 βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σουηδία, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επισήμως ότι το αναμενόμενο ηλεκτρικό hot-hatch θα αποκαλυφθεί τον Ιούνιο.

Η ομάδα ανάπτυξης συνεχίζει να εργάζεται για την τελειοποίηση του συστήματος κίνησης του A290, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρονικού προγράμματος ευστάθειας, του συστήματος κλιματισμού και της ταχύτητας απόψυξης.

Επιπλέον, η Alpine μοιράστηκε πληροφορίες για το εσωτερικό του A290, το οποίο διαθέτει ένα τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος εμπνευσμένο από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επενδυμένο με πολυτελές δέρμα Nappa. Η οδηγική εμπειρία ενισχύεται από τα τρία οδηγικά προφίλ: OV (προσπέραση), RCH (επαναφόρτιση) και Drive.

To  μοντέλο παραγωγής χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-BEV του Renault 5. Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει τη μπαταρία πολύ χαμηλά για καλύτερη κατανομή βάρους, σε συνδυασμό με ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος.

Το torque vectoring στον μπροστινό άξονα βελτιώνει τη σταθερότητα κατά το φρενάρισμα και την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση στις στροφές.

Το A290 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική θα περιλαμβάνει έναν κινητήρα 220 ίππων, ενώ η ισχυρότερη έκδοση των 275 ίππων αναμένεται να παραχθεί από τη Renault, τη Valeo και τη Valeo-Siemens από το 2027.

Η μπαταρία των 52 kWh του Renault Zoe θα προσφέρει επίσημη αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός του A290 διατηρεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, με παραδοσιακούς διακόπτες στην οροφή και το τιμόνι αντί για οθόνες αφής.

Το μπουτόν OV, εμπνευσμένο από τον κόσμο της F1, προσφέρει ένα boost για 10 δευτερόλεπτα και αναμένεται να περάσει και στην παραγωγή.

Το A290 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2025, μαζί με το Renault 5, και αναμένεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία οδήγησης με τιμή περίπου 45.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό