16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η Red Bull αποκαλύπτει την RB20 στο Milton Keynes

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ομάδα της Formula 1 Red Bull Racing παρουσίασε το μονοθέσιό της, για το 2024, στην έδρα της στο Μίλτον Κέινς. Με την RB20 η ομάδα στοχεύει να συνεχίσει την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών.

Ξεκινώντας την 20η σεζόν της στη F1, η Red Bull Racing αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το 2024 κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας ζωντανής εκπομπής στο διαδίκτυο. Πάνω από 350 οπαδοί, συνεργάτες της ομάδας και μέλη των μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Την παρουσίαση έκαναν ο 13 φορές νικητής Grand Prix και πρώην αστέρι της Red Bull Racing Da Coulthard, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Derin Adetosye και ο Team Principal και CEO Christian Horner. Μαζί τους φυσικά ήταν οι οδηγοί της ομάδας Max Verstappen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2023), ο συναθλητής του Sergio Perez και οι οδηγοί του προγράμματος Red Bull Academy Emely de Heus και Hamda Al Qubaisi.

Το μονοθέσιο

Την RB20, που είναι μια εξέλιξη της παντοδύναμης RB19, θα οδηγήσουν ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen και ο Sergio Perez. Αν και πολλές λεπτομέρειες της κατασκευής έχουν μείνει μυστικές, πολλές βασικές λεπτομέρειες συμπεριλαμβανομένης της άκρης του πατώματος και άλλων αεροδυναμικών εξαρτημάτων, ήταν εμφανής. Επίσης η παρουσίαση έδειξε ότι το νέο αυτοκίνητο διατηρεί το παραδοσιακό χρωματικό σχέδιο της Red Bull και για το 2024.Παραδόξως, η ομάδα έχει ήδη κάνει το shakedown του νέου αυτοκινήτου στο Silverstone, πριν από την παρουσίαση, με τους δύο οδηγούς της να έχουν ολοκληρώσει μερικούς γύρους σε βρεγμένο τερέν.

Aποκαλύπτοντας την RB20, ο Team Principal και CEO Christian Horner δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Red Bull πέτυχε να αλλάξει το τοπίο της Formula 1 και το έκανε αποφασισμένη να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, δεσμευόμενη στο να παίζει σκληρά και να αγωνίζεται ακόμα πιο σκληρά και με απόλυτη εστίαση στον ανταγωνισμό για την ανώτερη διάκριση στην F1».

«Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας ξεκινά με την RB20. Θα είναι μια συναρπαστική και εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν, αλλά όπως είδαμε πέρυσι, αυτή είναι μια ομάδα που λειτουργεί καλά με τον ανταγωνισμό. Οι Max και Checo είναι δύο οδηγοί που μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα σε κάθε πίστα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οπότε είμαι βέβαιος ότι, όπως κάναμε τα τελευταία 20 χρόνια, μπορούμε να κερδίσουμε τερματισμούς στο podium, νίκες και ελπίζω περισσότερα πρωταθλήματα», κατέληξε ο Horner.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό