16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Porsche θα κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες που θα φορτίζουν σε λιγότερο από 15 λεπτά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την Customcells, προχωρά στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με όνομα Cellforce, που θα αναλάβει την παραγωγή νέων, υψηλότερης απόδοσης μπαταριών, που θα μπορούν να φορτίσουν πολύ γρηγορότερα, ενώ θα χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία ανόδου πυριτίου, ώστε να έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Η Porsche θα κατέχει το 83,75% της Cellforce και στόχος είναι να παράγει μπαταρίες για τουλάχιστον 1.000 οχήματα ετησίως. Η κοινοπραξία θα συνεργάζεται με την BASF που θα της παρέχει τα απαιτούμενα υλικά για την κατασκευή των νέων μπαταριών.
Οι ηλεκτρικές μπαταρίες είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως του μέλλοντος. Η νέα θυγατρική θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έρευνα, ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση μπαταριών υψηλής απόδοσης.
Αυτή η κοινοπραξία μας επιτρέπει να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου ανταγωνισμού σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πιο ισχυρής μπαταρίας και να κάνουμε τη σύνδεση μεταξύ της αδιαμφισβήτητης οδηγικής εμπειρίας της Porsche και της βιωσιμότητας. Έτσι διαμορφώνουμε το μέλλον του σπορ αυτοκινήτου,
ανέφερε ο CEO της Porsche, Oliver Blume, συμπληρώνοντας πως οι μπαταρίες θα φορτίζουν σε λιγότερο από 15 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή. Η παραγωγή των πρώτων μπαταριών θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024, με το εργοστάσιο που θα βρίσκεται κάπου στη νότια Γερμανία, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, να έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 100 μεγαβατώρες (MWh) ετησίως.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και η πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης συνέβαλαν συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ στο έργο, με την Porsche να λέει πως η επένδυσή της ανήλθε σε “διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό