27.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η Nio ξεκίνησε τις πωλήσεις του ηλεκτρικού ES8

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την στιγμή που το μέλλον της κινέζικης Nio κρινόταν ως “αβέβαιο”, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανίας βρέθηκε παγιδευμένη σε μια τέλεια καταιγίδα προβλημάτων που απειλούσαν το μέλλον της, με ένα από αυτά να ήταν η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Τελευταία νέα, όμως, δείχνουν ότι η εταιρεία επιστρέφει στο προσκήνιο, καθώς κατάφερε να λανσάρει στην κινεζική αγορά την ανανεωμένη έκδοση του ES8, το κορυφαίο SUV της. Αυτό φέρει νέους προφυλακτήρες, νέο powertrain, NFC κλειδί, ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,8″ και νέα οθόνη 11,3″ στο κέντρο του ταμπλό, ενώ διατίθεται σε 6-θέσια ή 7-θέσια διάταξη.

Μηχανικά φορά δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 725 Nm ροπής και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,9 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία των 100 kWh να προσφέρει αυτονομία 580 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Η συγκεκριμένη χωρητικότητα της μπαταρία είναι προσθήκη στη λίστα επιλογών του ανανεωμένου μοντέλου, καθώς αυτές των 70- και 84- kWh παραμένουν διαθέσιμες.

H Nio αναφέρει ότι κατάφερε να ξεκινήσει την παραγωγή εγκαίρως, παρά το κλείσιμο των εργοστασίων λόγω της νόσου Co-19, που παρέλυσαν το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας στις αρχές του 2020. Αυτό ήταν σωτήριο για εκείνη, καθώς η ρευστότητα της βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό