23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

EuroNCAP: Πεντάστερα τα BYD Seal και Dolphin, και Xpeng P7 στις νέες, αυστηρότερες δοκιμές του οργανισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τα Nio ET5 και EL7, που ήταν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που ολοκλήρωσαν τις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του οργανισμού, ακόμα τρία κινέζικα μοντέλα απέσπασαν την απόλυτη βαθμολογία των πέντε αστέρων.
Πιο συγκεκριμένα, τα BYD Seal και Dolphin, και το Xpeng P7 υποβλήθηκαν σε δοκιμές που εισήχθησαν το 2023, όπως η ανίχνευση παρουσίας παιδιών, η βύθιση του οχήματος και ο εντοπισμός μοτοσικλετιστών και ευάλωτων χρηστών του δρόμου.
Για να επιτευχθεί υψηλή βαθμολογία, ο EuroNCAP αναφέρει ότι τα νέα αυτοκίνητα πρέπει επίσης να παρουσιάζουν βελτιώσεις στη παθητική ασφάλεια για τους επιβάτες και τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και στην ενεργητική ασφάλεια για τη πρόληψη ή τη μείωση της έκβασης μιας σύγκρουσης, καθώς και συστήματα διάσωσης μετά τη σύγκρουση.
Επίσης, στις νέες δοκιμές του οργανισμού περιλαμβάνονται για πρώτη φορά οι επιπτώσεις της διέλευσης αυτοκινήτου με αυτοκίνητο, οι μετωπικές συγκρούσεις από αυτοκίνητο με αυτοκίνητο, τα συστήματα που εμποδίζουν το άνοιγμα μιας πόρτας στο μονοπάτι ενός διερχόμενου ποδηλάτη και η παρακολούθηση της κατάστασης του οδηγού.
BYD Seal
Το BYD Seal συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 89% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στη προστασία παιδιών, 82% στη προστασία πεζών και 76% στα συστήματα ασφαλείας.

BYD Dolphin
Ακολούθως, το BYD Dolphin συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 89% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% στη προστασία παιδιών, 85% στη προστασία πεζών και 79% στα συστήματα ασφαλείας.
Xpeng P7
Τέλος, το Xpeng P7 συγκέντρωσε πέντε αστέρια ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 87% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 81% στη προστασία παιδιών, 81% στη προστασία πεζών και 78% στα συστήματα ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό