18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτά πρέπει να ξέρεις για την BYD που θα μας απασχολήσει πολύ για καλό λόγο στο άμεσο μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BYD Company Limited ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1995 και είναι μια πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή- όπως λέει και το όνομά της.

Μετά από 29 χρόνια ανάπτυξης και έχοντας ξεκινήσει με 20 εργαζόμενους, η BYD (Build Your Dreams) έχει φτάσει και απασχολεί τώρα περίπου 700.000 άτομα, με το δίκτυό της να περιλαμβάνει περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα και 40 και πλέον υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο. Η BYD δραστηριοποιείται σε τέσσερις βιομηχανικούς κλάδους μέσω των οποίων επιδιώκει την υλοποίηση των “πράσινων ονείρων” της.

BYD SEAL
BYD

Τα όνειρά αυτά, έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός ενεργειακού οικοσυστήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων: αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά προϊόντα, νέα ενέργεια και σιδηροδρομικές μεταφορές. Η BYD είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Σενζέν και του Χονγκ Κονγκ, στην Κίνα με τρεις εισηγμένες εταιρείες. Μεταξύ των σημαντικών διακρίσεων που έχει κατακτήσει, είναι και η συμπερίληψή της, τον Αύγουστο του 2015 στις “51 κορυφαίες εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο” του περιοδικού Fortune.

Αντίστοιχα, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η ΒYD έλαβε το βραβείο Special Energy Award από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που ήταν το πρώτο του είδους του για την βιομηχανία νέας ενέργειας στην 70χρονη ιστορία των Ηνωμένων Εθνών. Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, η BYD αναγνωρίστηκε για την καινοτομία της από το Zayed Future Energy Prize και απέσπασε το βραβείο Large Corporation Award.

Blade Battery Production
BYD

Πιο πρόσφατα, και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2020, η τεχνολογία “Blade Battery” της BYD κέρδισε το βραβείο “Global New Energy Vehicle Innovation Technology Award” στο 2020 World New Energy Vehicle Congress. Τον Αύγουστο του 2022 η BYD εντάχθηκε στη λίστα Fortune Global 500, επιδεικνύοντας τα εξαιρετικά επιτεύγματά της στην αγορά και ένα χρόνο μετά, έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κινεζική εταιρεία στην εν λόγω λίστα.

Στον τομέα της αυτοκίνησης, με ανεξάρτητο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), η BYD έγινε η μοναδική επιχείρηση στον κόσμο που έχει να επιδείξει σημαντικές κατακτήσεις στις βασικές τεχνολογίες των Οχημάτων Νέας Ενέργειας, όπως μπαταρίες, κινητήρες, συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου κ.λπ. Επί του παρόντος, τα Οχήματα Νέας Ενέργειας (NEV) της BYD έχουν διαμορφώσει τρεις κύριες σειρές προϊόντων για επιβατικά, επαγγελματικά και περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα.

e- platform 3.0
BYD

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτει επτά συμβατικούς κλάδους στον τομέα των μεταφορών, όπως επιβατικά οχήματα, ταξί, λεωφορεία, πούλμαν, οχήματα αστικών διανομών, συλλογής απορριμμάτων και κατασκευών, καθώς και τέσσερα εξειδικευμένα off-road οχήματα για ειδικές χρήσεις, όπως σε αποθήκες, λιμάνια, αεροδρόμια και ορυχεία.

Η BYD κατέρριψε πολλά ρεκόρ ξεπερνώντας τον φιλόδοξο στόχο των 3 εκατομμυρίων πωλήσεων ετησίως για το 2023, διατηρώντας το στέμμα του πρωταθλητή πωλήσεων στα Οχήματα Νέας Ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, η BYD έγινε για πρώτη φορά ένας από τους 10 κορυφαίους «πωλητές» αυτοκινήτων παγκοσμίως, ενώ συνεχίζει να κυριαρχεί στην κινεζική αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό