15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Mercedes κάνει ασύλληπτο ρεκόρ αυτονομίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια αδιάκοπη αναζήτηση της αποδοτικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων, η Mercedes-Benz δείχνει όλη την τεχνογνωσία της μέσω του Vision EQXX, ένα πρωτοποριακό concept όχημα που έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τα όρια των επιδόσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κύριος λόγος της ύπαρξή του είναι να δείξει ότι είναι εφικτή η αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Στο επίκεντρο των εξαιρετικών δυνατοτήτων του βρίσκεται ένας προσεκτικά μελετημένος αεροδυναμικός σχεδιασμός που επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,17, παράλληλα με την ελαφριά κατασκευή που χρησιμοποιεί τρισδιάστατα εκτυπωμένα υλικά, φθάνοντας τα μόλις 1.750 kg.

Το EQXX τροφοδοτείται από μια μπαταρία 100 kWh, 900 βολτ σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης που καταναλώνει 10 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Ενισχύοντας περαιτέρω την αυτονομία του, 117 ηλιακές κυψέλες υπάρχουν στην οροφή, συμπληρώνοντας τις ενεργειακές ανάγκες του οχήματος.

Στη νέα του προσπάθεια, στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου, το EQXX έκανε το τρίτο δοκιμαστικό του ταξίδι, καλύπτοντας τα εντυπωσιακά 1.010 χιλιόμετρα από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έως το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παρά το δύσκολο έδαφος, το EQXX τα κατάφερε περίφημα, έχοντας μάλιστα επιπλέον 308 χιλιόμετρα κατά την αφιξή του, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να κάνει 1.318 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Η προσεκτική οδήγηση ήταν το κύριο μυστικό πίσω από αυτή την επίδοση, ενώ η ηλιακή ενέργεια συμβάλλει επιπλέον 24 km στην αυτονομία. Με εξαιρετική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 7,4 kWh ανά 100 km, το EQXX αποτελεί παράδειγμα κορυφαίας αποδοτικότητας ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

Πέρα από τα ρεκόρ του, το EQXX χρησιμεύει ως πεδίο δοκιμών για μελλοντικά οχήματα παραγωγής, με τεχνολογίες έτοιμες να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Modular Architecture της Mercedes-Benz.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό