16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Mercedes ανανέωσε την εμβληματική G-Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πλέον κλασικό και εντυπωσιακό μοντέλο στη σύγχρονη γκάμα της Mercedes, η G-Class, ανανεώθηκε προκειμένου να προσαρμοστεί τόσο στις σύγχρονες απαιτήσεις περί ρύπων όσο και στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών της συστημάτων.

Έτσι λοιπόν όλες οι εκδόσεις της, της AMG συμπεριλαμβανομένης, έχουν πλέον και ήπια υβριδικό σύστημα 48V που όποτε χρειάζεται συμβάλλει με 20 ίππους και 15 Nm.

Η εισαγωγική έκδοση G 450 d, που αντικαθιστά την έως τώρα G 400 d, κινείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel με 3.000 κυβικά που αποδίδει  367 ίππους και 270 Nm.

Εξακύλινδρος σε σειρά και 3.000 κυβικών είναι και ο νέος κινητήρας της G 500 με τους 449 ίππους και τα 560 Nm.

Η μόνη οχτακύλινδρη είναι πλέον η AMG G 63 που κινείται από το γνωστό V8 των 4.000 κυβικών που αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm. Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δεύτερα και μια τελική 220 χλμ./ώρα.

Η κλασική εικόνα της G-Class δεν έχει βέβαια αλλάξει αλλά έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για χάρη της αεροδυναμικής και της πρακτικότητας. Έτσι έχει επανασχεδιαστεί ο εμπρός προφυλακτήρας, οι κολώνες «Α» είναι πλέον στρογγυλεμένες, ενώ υπάρχει και ένα νέο «χείλος» στο παρμπρίζ. Όλα αυτά μαζί έχουν οδηγήσει στη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας από το 0,53, τιμή ανάλογη… φρουρίου, στο 0,48.

Στο εσωτερικό, έχει υιοθετηθεί το πιο πρόσφατο σύστημα infotainment MBUX, που για πρώτη φορά συνδυάζεται με οθόνη αφής 12,3 ιντσών και διαθέτει και ειδικό off-road μενού. Μαζί με ποτηροθήκες με ελεγχόμενη θερμοκρασία, θέση ασύρματης φόρτισης για smartphone, αλλά και την προσθήκη συστήματος keyless, η ενσωμάτωση του οποίου δεν έχει επηρεάσει τη σχεδίαση των εξωτερικών χειρολαβών.

Φυσικά δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι κορυφαίες off road δυνατότητες της G-Class, που διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά. Προαιρετικά είναι διαθέσιμη και η ανάρτηση AMG Active Ride Control του AMG Offroad Pro πακέτου με ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους κ.λπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό