16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Hennessey ήδη προσφέρει τη νέα Ford Mustang με 850 ίππους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε ένας χρόνος από την πρεμιέρα της πλέον σκληροπυρηνικής (προς παρόν) έκδοσης της νέας Ford Mustang, ακόμα λιγότερο αν μετρήσεις από την αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών της “Dark Horse” τον Σεπτέμβριο του ’22 και η Hennessey Performance Engineering έχει ήδη έτοιμο το πρώτο kit μηχανικής και αισθητικής αναβάθμισης του μοντέλου. Ενός μοντέλου που αξίζει να θυμίσουμε ότι ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή προσφέρει 507 ίππους και 566 Nm ροπής χάρη στον 5-λιτρο, ατμοσφαιρικό V8 ο οποίος διαθέτει ήδη σφυρήλατες μπιέλες, ζυγισμένο στροφαλοφόρο και νέους εκκεντροφόρους και άρα είναι… δεκτικός σε βελτίωση. Η Hennessey όμως δεν ασχολείται με ημίμετρα.

Χάρη σε έναν μεγάλο supercharger ο οποίος φροντίζει για την υπερτροφοδότηση του αμερικάνικου V8, μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού καυσίμου και αναβαθμισμένη αντλία βενζίνης γιατί τα άλογα θέλουν τροφή, νέο σύστημα εισαγωγής γιατί τα άλογα θέλουν και αέρα αλλά και νέο πρόγραμμα στον “εγκέφαλο” της Ford Mustang Dark Horse γιατί τα άλογα θέλουν και ειδική μεταχείριση για να αποδώσουν τα μέγιστα, το muscle car παράγει πλέον 850 ίππους και 884 Nm ροπής! Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κινητήρας δεν υποβάλλεται σε… εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και ότι η αναβάθμιση συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών ή 36.000 μιλίων που σημαίνει ότι η Hennessey αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη της στην αξιοπιστία του συνόλου. Να σημειώσουμε επίσης ότι το “HP850” πακέτο όπως είναι η επίσημη ονομασία του συνδυάζεται τόσο με το 10-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της Ford όσο και με το 6-τάχυτο μηχανικό της Tremec για τους λάτρεις της αναλογικότητας…

Κατά τα άλλα, το πακέτο περιλαμβάνει ένα πιο επιθετικό εμπρός splitter, νέα μαρσπιέ, μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος (όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα) καθώς και ένα σετ σφυρήλατων ζαντών ελαφρού κράματος που ολοκληρώνουν την αισθητική αναβάθμιση της Mustang Dark Horse. Βασικά, αυτό είναι ψέμα καθώς η Hennessey φροντίζει για τον περαιτέρω… καλλωπισμό του μοντέλου με γραφικά, ειδικά σήματα και τα κεντημένα προσκέφαλα των καθισμάτων. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι η τιμή του εν λόγω πακέτου αλλά και αυτή η πληροφορία δεν θα αργήσει πολύ να γίνει γνωστή καθώς ο βελτιωτικός οίκος αναφέρει ότι οι πρώτες μετατροπές είναι προγραμματισμένες για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό