21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η GM σε διακανονισμό 120 εκατ. δολαρίων λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η GM συμφώνησε να πληρώσει 120 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της που την μήνυσαν, ισχυριζόμενοι πως τα αυτοκίνητά τους έχασαν μεταπωλητική αξία επειδή εμπλέκονταν στην υπόθεση με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης, που στοίχισαν την ζωή σε 124 άτομα.

Επιπλέον η GM θα πληρώσει μέχρι και 34,5 εκατ. δολάρια για την κάλυψη νομικών αμοιβών και εξόδων των δικηγόρων των ιδιοκτητών με τους οποίους ήρθε σε συμβιβασμό. Σε ανακοίνωσή της η GM αναφέρει:
Η GM πιστεύει πως ο διακανονισμό είναι δίκαιος, εύλογος και επαρκής. Η GM πήρε τα μαθήματα της από την ανάκληση των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης και έχει αλλάξει την κουλτούρα της, εστιάζοντας στην ασφάλεια των πελατών της.
Η General Motors που μέχρι σήμερα έχει πληρώσει κοντά στα 3 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις και σε πρόστιμα λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, έχει ανακαλέσει περισσότερα από 2,6 εκατ. αυτοκίνητά της από το 2014, λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης, με την εταιρία να εμποδίσει τους αντιπροσώπους της να πωλούν πιστοποιημένα μεταχειρισμένα, εάν αυτά δεν έχουν ανακληθεί προκειμένου να τους τοποθετηθούν οι νέοι διακόπτες ανάφλεξης.

Όπως ενδεχομένως θα θυμάσαι, η GM αποδείχτηκε πως γνώριζε από το 2004 πως οι διακόπτες ανάφλεξης χιλιάδων μοντέλων της ήταν ελαττωματικοί και μπορούσαν να γυρίσουν στην θέση OFF από μόνοι τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση των αερόσακων και των υπολοίπων συστημάτων του αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό