22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Musk, εν μέσω κλιμάκωσης της απεργίας, λέει πως οι απαιτήσεις των απεργών θα χρεοκοπήσουν τις Ford, GM και Stellantis,

Ειδήσεις Ελλάδα

15η ημέρα απεργίας για τους εργαζομένους των τριών μεγαλύτερων αμερικάνικων αυτοκινητοβιομηχανιών και το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) που τους εκπροσωπεί, ανακοίνωσε πως δεν έχει έρθει σε συμφωνία με τις τρεις εταιρίες, γι’αυτό και κλιμακώνει την απεργία.
Συγκεκριμένα, ο Shawn Fain, πρόεδρος του United Auto Workers (UAW) ανακοίνωσε πως θα ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις σε Ford και General Motors, αλλά όχι και στην Stellantis, με την οποία έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες.

Πλέον 25.000 υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργία, περίπου το 17% των μελών του συνδικάτου, αυξάνοντας την πίεση προς τις εταιρίες προκειμένου να δεχτούν τα αιτήματα τους.
Στις κινητοποιήσεις προστέθηκαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ford στο Σικάγο, όπου κατασκευάζονται τα Ford Explorer και Lincoln Aviator, αλλά και αυτοί του εργοστασίου της GM στο Μίσιγκαν, όπου κατασκευάζονται τα Buick Enclave και Chevrolet Traverse.

Το UAW έχει επιλέξει μια διαφορετική τακτική, επιλέγοντας συγκεκριμένες μονάδες να μπουν στην απεργία σταδιακά, προκειμένου από τη μία πλευρά να διατηρεί το απεργιακό ταμείο των 825 εκατ. δολαρίων που διαθέτει και από την άλλη να ασκήσει έντονη πίεση στις εταιρείες.
Το συνδικάτο ζητά, μεταξύ άλλων, αυξήσεις που θα φτάνουν το 40% σε βάθος τετραετίας για τα περίπου 146.000 μέλη του, ενώ οι εταιρείες έχουν φτάσει να προσφέρουν περίπου 20%. Επίσης απαιτεί ίση πληρωμή για όλους, καινούργιους και παλιούς εργαζόμενους στο ίδιο πόστο, κάτι που οι εταιρείες αρνούνται κατηγορηματικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, υποστηρίζει πως οι απαιτήσεις του UAW θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες σε χρεοκοπία. Να σημειωθεί πως η Tesla δεν απασχολεί συνδικαλισμένο εργατικό δυναμικό στα εργοστάσιά της και δεν επηρεάζεται από τις απεργίες.
Θέλουν αύξηση μισθών 40% και 32 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας [από 40 που είναι σήμερα]. Σίγουρος τρόπος να οδηγήσετε την GM, την Ford και την Chrysler σε άμεση χρεοκοπία.
έγραψε ο Musk στο X (πρώην Twitter).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό