16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η ύστατη προσβολή του Πούτιν στον Πριγκόζιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κρεμλίνο διέψευσε χθες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κρύβεται πίσω από τον θάνατο του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Παράλληλα, επεφύλασσε μια τελευταία προσβολή για το πρόσωπό του, όπως παρατηρεί το Newsweek.

Κατά τις δηλώσεις του την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν φάνηκε πολύ σίγουρος ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν, ο οποίος θεωρείται νεκρός μετά τη συντριβή του ιδιωτικού του αεροσκάφους του την Τετάρτη.

Κάνοντας λόγο για πολυάσχολο πρόγραμμα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να ξέρουμε εάν ο Πούτιν θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του Πριγκόζιν.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσουν οι απαραίτητες εξετάσεις και οι απαραίτητες ενέργειες που σχετίζονται με την έρευνα [για το αεροπορικό δυστύχημα]», είπε ο Πεσκόφ. «Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή, που δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την κηδεία και ούτω καθεξής, είναι αδύνατο να μιλήσουμε για αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο πρόεδρος έχει ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας τώρα».

Η δήλωση του Πεσκόφ ήρθε λίγες ώρες αφού ο Πούτιν σχολίασε δημόσια τον θάνατο του Πριγκόζιν, κάνοντας λόγο για ένα «ταλαντούχο άνθρωπο» που «έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή». Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε ρητά τον θάνατό του, ούτε έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι η σορός έχει ταυτοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ανέσυραν τις σορούς των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροσκάφους καθώς και τους καταγραφείς πτήσης. Σύμφωνα με τους Ρώσους ερευνητές, θα πραγματοποιηθεί εξέταση DNA για να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους.

Διαβάστε ακόμα:

«Όλοι θα πάμε στην κόλαση»: Οι τελευταίες μέρες του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό