18.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πώς τοποθετούνται κυβερνητικά στελέχη στις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου

Ειδήσεις Ελλάδα

«Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την απώλεια του πατέρα του. Ο Υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν», είναι το μήνυμα που απευθύνουν τα κυβερνητικά στελέχη στο βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, μετά το θάνατο του πατέρα του.

Καλλιάνος: Γιατί θα κινηθώ νομικά

Με μια οργισμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε το βράδυ της Παρασκευής (26/04) ο Γιάννης Καλλιάνος, σε όσους υποστήριξαν, όπως λέει, «τον υπεύθυνο Καθηγητή που ‘παρακολουθούσε’ τον πατέρα μου».

Στρέφοντας τα βέλη του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν», στο ΔΣ της Ένωσης Αγγειοχειρουργών, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, παρέθεσε 23 λόγους για τους οποίους θα αγωνιστεί «για την τιμή του πατέρα μου αλλά και για την τιμή όλων όσοι έφυγαν πρόωρα μέσα σε νοσοκομεία».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο φίλος μου πονάει

Σε συνέντευξή του στο Action24 το πρωί της Παρασκευής, 26 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου για λάθη και παραλήψεις των γιατρών στο νοσοκομείο Αττικόν που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του.

«Ο φίλος μου Γιάννης Καλλιάνος είναι ένας γιος που πονάει για τον χαμό του πατέρα του. και αυτόν τον τιμάει» είπε ο υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι «για το αν υπάρχουν ευθύνες για το περιστατικό υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ στο πλαίσιο της οποία οι γιατροί θα δώσουν ένορκες εξηγήσεις. Το σίγουρο είναι ότι εάν υπάρχουν ευθύνες, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν μπήκε στην εντατική καθώς δεν ήταν διασωληνωμένος επειδή οι γιατροί έκριναν ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι υπήρχε διαθέσιμη και ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό