19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η τροφοδοσία με φυσικό αέριο συνεχίζεται χωρίς διαταραχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρέπει να συνεχιστεί σε κάθε επίπεδο η προστασία και ανακούφιση των καταναλωτών, με αυξημένη ευαισθησία, για τις κρίσεις ακρίβειας που πυροδοτεί και ο πόλεμος, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό ότι υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για λήψη μέτρων, το συντομότερο δυνταό, απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Σχετικά με τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας μας, τόνισε πως, όπως διαπιστώνεται, η τροφοδοσία με φυσικό αέριο συνεχίζεται μέχρι τώρα χωρίς διαταραχές. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και οι άλλες εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο είναι σε συνεχή επαφή με τους προμηθευτές τους, για να εξασφαλιστούν περισσότερα φορτία LNG.

Όπως συμπλήρωσε, η πληρότητα του τερματικού σταθμού στη Ρεβυθούσα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της ποσότητας φυσικού αερίου μέσα από τον αγωγό TAP.

Επιπλέον, οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ έχουν σημαντική διαθεσιμότητα αποθεμάτων λιγνίτη, ενώ τα αποθέματα νερού για τις υδροηλεκτρικές μονάδες είναι ικανοποιητικά.

Τέλος, οι 5 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο έχουν δυνατότητα λειτουργίας και με ντίζελ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό