15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη νέα διευθύνουσα σύμβουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλλαγή ηγεσίας στην AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε., καθώς μετά από 10 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας και πάνω από 30 χρόνια σταδιοδρομίας στον χώρο της Υγείας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασχάλης Αποστολίδης, συνταξιοδοτείται και παραδίδει τα ηνία στη Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο κ. Αποστολίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955 και σπούδασε Χημεία (B.Sc), Οικονομική Γεωγραφία (B.A.) και Φαρμακευτική Χημεία (Grad. Diploma) στον Καναδά, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Περιβαντολλογικής Χημείας (MSc), στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Stratchlyde της Γλασκώβης. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 1986 στον κλάδο Διαγνωστικών της Abbott στη Θεσσαλονίκη και μετά από μια σύντομη μετακίνηση στην Αθήνα, εργάστηκε για 7 χρόνια στην Γερμανία και 4 χρόνια στα κεντρικά γραφεία της Abbott Laboratories στο Σικάγο. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα ως διευθύνων σύμβουλος της Abbott και τον Ιανουάριο του 2013, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, που προήλθε από το διαχωρισμό της Abbott Laboratories σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες. Την περίοδο 2015–2018 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΦΕΕ στον οποίο είναι μέλος μέχρι σήμερα, καθώς και μέλος του PhRMA Innovation Forum, πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Executive Board of Trustees του σχολείου American Community Schools οf Athens.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού Master στη Διοίκηση από την Οικονομική Σχολή Αθηνών (ΟΠΑ) και κάτοχος MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Lancaster. Εντάχθηκε στην Abbott το 2009 ως διευθύντρια Στρατηγικών Έργων, Αριστείας Πελατών, Δυτικής Ευρώπης και Καναδά. Το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας Key Account Management, στο τμήμα Market Access & Institutional Affairs στη Γαλλία και το 2015 ανέλαβε καθήκοντα στην AbbVie ως Business Unit Manager Neonatology and Anesthesia, Specialty Care Products, στην Ισπανία. Το 2016 προήχθη σε Area Organization Excellence & Neonatology Commercial Director, για τη Δυτική Ευρώπη και τον Καναδά. Το 2018 ανέλαβε Business Unit Director Specialties στην Ελβετία και το 2021 Business Unit Director Specialty Care στην Ιταλία. Πριν ενταχθεί στην Abbott και στην AbbVie, εργάστηκε για την IQVIA ως ανώτερος σύμβουλος Πρόσβασης στην Αγορά και Τιμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως σύμβουλος Διαχείρισης Στρατηγικής/Εμπορικής Αποτελεσματικότητας στη Γερμανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό