19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δύο νέα ηλεκτρικά φέρνει η Toyota… στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση της υπέρ της ποικιλίας των κινητήριων συνόλων και της προσφοράς διαφορετικών λύσεων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απέχει εντελώς από τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Η αγορά είναι αμείλικτη και υπάρχουν περιοχές όπου η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εξέχουσα σημασία και σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις. Χώρες όπως για παράδειγμα η Κίνα και η Toyota δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιάσει δύο νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από την Auto China που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο.

Ο λόγος για το bZ3C και το bZ3X που αποτελούν το επόμενο βήμα στην υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της ιαπωνικής μάρκας και αναμένεται να λανσαριστούν, προς το παρόν απ’ όσο γνωρίζουμε αποκλειστικά στην Κίνα, στο προσεχές μέλλον. Το πρώτο, εξελίχθηκε από την Toyota, την BYD-Toyota, την FAW-Toyota και το Intelligent ElectroMobility R&D Center της πρώτης και σχεδιάστηκε ώστε να είναι ελκυστικό στη νέα γενιά αγοραστών που αναζητούν ένα στιλάτο, μοναδικό και περιβαλλοντικά φιλικό όχημα για τις μετακινήσεις τους. Δυστυχώς, η Toyota δεν αποκαλύπτει σε αυτό το σημείο πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ακολουθώντας μία ιδιαίτερα εκνευριστική τάση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην βιομηχανία αυτοκινήτου αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τουλάχιστον στον τομέα του σχεδιασμού, καταφέρνει να είναι ξεχωριστό.

Αποτελεί την επιτομή του όρου crossover αναμιγνύοντας στοιχεία από την κατηγορία των sedan, των SUV και των coupe με την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της Toyota που είναι ιδιαίτερα εμφανείς στα φωτιστικά σώματα και όχι μόνο. Σε αντίθεση με το… πεζό bZ4X, το bZ3C έχει χαρακτήρα ο οποίος φαίνεται τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα που “παίζει” πολύ με το φως και την τεχνολογία, χωρίς όμως να παραμελεί την πρακτικότητα, την ποιότητα και την ευχρηστία.

Το bZ3X από την άλλη, εστιάζει σε αυτούς τους τομείς παίρνοντας τη μορφή ενός ευρύχωρου crossover. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, τα στιλ που μπαίνουν στο μπλέντερ είναι αυτά των SUV και των minivan. Το συγκεκριμένο μοντέλο της Toyota υιοθετεί ένα πιο τετραγωνισμένο design με πιο απλές γραμμές που δεν προκαλεί έντονα συναισθήματα αλλά καταφέρνει να είναι μοντέρνο και ελκυστικό χωρίς να καταφεύγει σε ακρότητες. Από το αμάξωμα ξεχωρίζουμε τις κρυφές χειρολαβές και το “σκαλοπάτι” στο πίσω παράθυρο που προσθέτουν μερικούς πόντους στο στιλ ενώ το εμπρός μέρος είναι αυτό που εντάσσει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο το bZ3X στην εταιρική ταυτότητα.

Το εσωτερικό δε, μοιάζει αρκετά με το bZ3C αλλά φαίνεται να στηρίζεται περισσότερο στην δημιουργία μίας premium αίσθησης με έμφαση στους χώρους όπως αρμόζει σε ένα οικογενειακό όχημα. Και αυτό πάντως εξοπλίζεται με μία μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ η Toyota τονίζει ότι αμφότερα τα νέα μοντέλα της διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Θα είχε ενδιαφέρον το λανσάρισμα και των δύο νέων μοντέλων σε αγορές εκτός της Κίνας αλλά προς το παρόν δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό