21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επενδυτικό άνοιγμα στην αγορά των LPG carriers από τον Πέτρο Παναγιωτίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη συμφωνία επέκτασης στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LPG έκλεισε η Toro Corp., spin-off εταιρεία της Castor Maritime, συμφερόντων Πέτρου Παναγιωτίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», πρόκειται για μία καλά μελετημένη κίνηση από τον πλοιοκτήτη, ο οποίος «έψαχνε» το άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά από το δεύτερο μισό του περσινού έτους.

Η εξαιρετική πορεία των ναύλων των LPG carriers και οι bullish προοπτικές τουλάχιστον για το 2023 «ανοίγουν την όρεξη» και σε άλλους πλοιοκτήτες, οι οποίοι διερευνούν την επέκταση στον κλάδο, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά τεσσάρων μικρών LPG carriers, χωρητικότητας 5.000 κυβικών μέτρων έκαστο. Τα τρία εξ αυτών ναυπηγήθηκαν το 2015 και το άλλο το 2020, όλα σε ιαπωνικές γιάρδες.

Το συνολικό ύψος της συμφωνίας διαμορφώνεται στα 70,7 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την Toro, οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν, μόλις παραλάβει τα πλοία στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και μετά την κάλυψη των συνήθων όρων κλεισίματος. Το deal θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά.

«Ελκυστικά θεμελιώδη»

«Η απόκτηση των LPG carriers θα δημιουργήσει ένα διαφοροποιημένο στόλο, ενισχύοντας τη θέση μας στη δραστηριότητα μεταφοράς ενέργειας και διευρύνοντας την έκθεσή μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου μεταφοράς LPG είναι ελκυστικά με θετικές μελλοντικές προοπτικές» τόνισε αρχικά ο CEO της Toro, Πέτρος Παναγιωτίδης.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες ανανέωσης, ανάπτυξης και διαφοροποίησης του στόλου μας με την προσθήκη τονάζ υψηλής ποιότητας» πρόσθεσε.

Διαφοροποίηση στόλων

Η Castor Maritime ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα θέσει σε λειτουργία την Τoro Corp. με εστίαση στην αγορά των tankers.

Ο στόλος της τελευταίας αποτελείται μέχρι σήμερα από οκτώ δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων αυτού, εκ των οποίων 5 είναι aframaxes LR2 tankers, 2 aframaxes και 1 handysize. Τώρα σε αυτά θα προστεθούν και τα LPG carriers.

Την ίδια ώρα, η Castor Maritime δραστηριοποιείται πλέον στις αγορές των bulk carriers και containerships, ελέγχοντας συνολικά 21 βαπόρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό