16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ελβετικές Άλπεις: Νεκροί οι πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πέντε από τους έξι ελβετούς σκιέρ που αγνοούνταν από προχθές Σάββατο στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 3.706 μέτρων, εντοπίστηκαν νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), η οποία συνεχίζει τις έρευνες για να βρεθεί και ο έκτος.

Οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες, νωρίτερα, είχαν περιπλέξει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της: «Μια καταιγίδα στις νότιες Άλπεις και ο κίνδυνος χιονοστιβάδων εμπόδισαν ελικόπτερα και στήλες διάσωσης να πλησιάσουν την περιοχή», συνέχισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι μια ομάδα πέντε έμπειρων διασωστών επιχείρησε μια χερσαία προσέγγιση από το Zermatt κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψουν υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων (9.843 πόδια) λόγω «πολύ κακών καιρικών συνθηκών και των κινδύνων που συνεπάγεται.

Τελικώς μια ομάδα διασωστών, μπόρεσε εντέλει να προχωρήσει και «βρήκε τα πτώματα των πέντε από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνταν», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ομάδα, η οποία περιελάμβανε πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, είχε ξεκινήσει από το Ζερμάτ, έναν δημοφιλή προορισμό για σκι, το πρωί του Σαββάτου και δηλώθηκε αγνοούμενη στην περιοχή Tête Blanche, σύμφωνα με την αστυνομία στο καντόνι του Βαλέ.

Οι σκιέρ ήταν ηλικίας μεταξύ 21 και 58 ετών, όπως ανέφερε το Reuters.  Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τις ταυτότητες των νεκρών, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του έκτου ατόμου που δεν ήταν μέλος της οικογένεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό