17.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η Λίβερπουλ γνώρισε γκέλα στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ και αποχαιρετά τον τίτλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ δε λέει να βρεί γιατρικό και να αντιδράσει με ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την κατρακύλα που γνωρίζει αφού δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στο Λονδίνο, μένοντας στο 2-2 με την Γουέστ Χαμ για την 35η αγωνιστική της Premier League. Πλέον, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ έχει μείνει στους 75 βαθμούς, πίσω από τους 77 της Άρσεναλ και τους 76 της Μάντσεστερ Σίτι, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα ματς περισσότερο, ενώ οι «σίτιζενς» δύο παραπάνω σε σχέση με τη Λίβερπουλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λίβερπουλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να απειλεί με αξιώσεις την εστία της Γουέστ Χαμ και μάλιστα να φτάνει κοντά στο 1-0, αλλά το πέναλτι που εξ αρχής κέρδισε στο 29ο λεπτό, πάρθηκε πίσω κατόπιν παρέμβασης VAR. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με σκόρερ τον Μπόουεν ο οποίο στο 43′ άνοιξε το σκορ. Η γρήγορη εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Κούντους και αυτός με σέντρα από τα διάφορα βρίσκει τον Μπόουεν ο οποίος με σκαστή κεφαλιά νικά τον Άλισον.

Το 1-0 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άργησε να αλλάξει καθώς στο δεύτερο μέρος, οι «ρεντς» απάντησαν άμεσα. Στο 48ο λεπτό, ο Ρόμπερτσον ισοφάρισε σε 1-1 με ένα σουτ εντός της περιοχής κατόπιν επέλασης του Ντίας από τα αριστερά. Ο Αρεολά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ στη δεξιά του γωνία και το ματς ισορρόπησε.

Λίγη ώρα αργότερα, η ανατροπή ολοκληρώθηκε για την Λίβερπουλ και συγκεκριμένα στο 65′ με αυτογκόλ του τερματοφύλακα των Λονδρέζων. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Χάκπο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο οποίος με ένα σουτ είδε τη μπάλα να χτυπά στον Ογκμπόνα και εν συνεχεία στην πλάτη του Αρεολά για να καταλήξει εν τέλει στα δίχτυα.

Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να αντιδράσει από αυτήν την ψυχρολουσία και με δράστη τον Αντόνιο, έφερε το παιχνίδι εκ νέου στην ισοφάριση. Ο Μπόουεν έκανε ιδανική σέντρα, ο Αντόνιο την εκμεταλλεύτηκε και με κεφαλιά νίκησε τον Άλισον για να κάνει το 2-2 στο 77′.

Στην τελική ευθεία, η Λίβερπουλ προσπάθησε να βρει το πολυπόθητο τρίτο γκολ της νίκης για να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου της Premier League, όμως δεν τα κατάφερε, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος και να επισφραγίσει μια νέα απώλεια για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσουφάλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Έμερσον, Άλβαρες, Σούτσεκ, Πακετά, Κούντους, Μπόουεν, ΑντόνιοΛίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακάλιστερ, Έντο, Χράφενμπερχ, Έλιοτ, Χάκπο, Ντίας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό