18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δεν ήξερε πού να σταθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέος κύκλος συζητήσεων για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου άνοιξε κατά τη διάρκεια των επίσημων δηλώσεων του βασιλιά της Ιορδανίας στον Λευκό Οίκο, καθώς ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κάπως «χαμένος» σχετικά με το που θα σταθεί.

Όπως μεταδίδει η New York Post, ο Τζο Μπάιντεν περπάτησε πίσω από τον βασιλιά της Ιορδανίας κοιτάζοντας το πάτωμα. Έτσι, αρχικά στάθηκε πίσω δεξιά από τον ιορδανό βασιλιά και στη συνέχεια μετακινήθηκε αριστερά του. Ωστόσο η αναποφασιστικότητα του προέδρου φαίνεται ότι αποπροσανατόλισε τον βασιλιά, ο οποίος κάποια στιγμή κοίταξε πάνω από τον αριστερό του ώμο περιμένοντας να δει τον Μπάιντεν, ο οποίος δεν ήταν εκεί. Αγγίζοντάς στον ώμο τον ιορδανό μονάρχη ο Τζο Μπάιντεν είπε «άλλαξα πλευρά».

Το τελευταίο επεισόδιο σύγχυσης επί σκηνής του Μπάιντεν έρχεται λίγες μέρες αφότου ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Χουρ επέλεξε να μην προτείνει ποινικές διώξεις εναντίον του προέδρου σχετικά με τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων του Λευκού Οίκου, εν μέρει επειδή οι ένορκοι μπορεί να θεώρησαν τον Μπάιντεν έναν « ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη» αναφέρει η New York Post.

«Ο κόσμος γελάει με τις ΗΠΑ»

Το RNC Research, ένας λογαριασμός Χ που διαχειρίζεται η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή, εκμεταλλεύτηκε την γκάφα, αποκόπτοντας το βίντεο με τη λεζάντα: «BIDEN: Τι κάνω; Πού πηγαίνω;»

«Ο κόσμος γελάει με τις ΗΠΑ», έγραψε στο X ο Άντριου Τζουλιάνι, πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ και γιος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, μοιραζόμενος πλάνα από την περίεργη στιγμή.

«Μην κρίνετε την πνευματική του οξύτητα. Κρίνετε τον από την ικανότητά του να κάνει πράγματα, όπως το να στέκεται εκεί που πρέπει» σημείωσε σαρκαστικά ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Μελίκ Αμπντούλ στο Χ.

Ο Στιβ Φλες, παίκτης του γκολφ στο PGA Champions Tour, ήταν μεταξύ πολλών χρηστών του X που επέκρινε τους Δημοκρατικούς που «τον βγάζουν εκεί έξω» με την ελπίδα ότι το κοινό «θα πιστέψει ότι είναι ”καλά”».

«Ντροπή τους. Πρόκειται για κακοποίηση ηλικιωμένων», κατήγγειλε ο Φλες, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα.

«Δεν ήταν ανησυχητικό» λένε οι υποστηρικτές

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίστηκαν τον Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό δεν ήταν και τόσο ανησυχητικό.

«Η ηλικία του Μπάιντεν είναι ανησυχητική, αλλά προφανώς ψάχνει τον δείκτη του δαπέδου για τη λήψη της κάμερας», υποστήριξε ο χρήστης του X, Τζος Φιλντς . «Συνήθως τοποθετούν ένα κομμάτι ταινίας στο έδαφος. Το κάνουν αυτό σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, τηλεόραση, πιεστήρια, κ.λπ. Έχω δει άλλα πραγματικά σχετικά πράγματα, αυτό δεν είναι ένα από αυτά».

Οι δημόσιες δημοσκοπήσεις τον περασμένο χρόνο έδειξαν σταθερά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων ανησυχεί για την ψυχική ικανότητα του Μπάιντεν για το αξίωμα.

Επί του παρόντος, το 86% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι «πολύ μεγάλος» για να γίνει πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και διεξήχθη μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Hur — ενώ το ίδιο υποστήριξε και το 62%  για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, 77 ετών, που επιδιώκει ρεβάνς εναντίον του Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό