28.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Πώς μπορείτε να δείτε live την κλήρωση για την πλήρωση 3.003 θέσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώνεται σήμερα, η διαδικασία εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, με τη δημόσια κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 17.30.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την ηλεκτρονική κλήρωση μέσα από το κανάλι του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο YouTube:

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

Επιπλέον της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση, η λειτουργία και η εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε πειραματικό σχολείο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος».

Αύριο Σάββατο 18 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία. Στο πλαίσιο της εξέτασης, οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο κατά περίπτωση σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό