21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυξήθηκαν στους 61 οι νεκροί από την έκρηξη σε τζαμί

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 61 αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση βομβιστή καμικάζι σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Αυτό τον απολογισμό γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος νοσοκομείου.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε περισυλλέξει 61 πτώματα και 60 τραυματίες λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Δεκάδες άλλοι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχαμάντ Ασίμ Χαν από το νοσοκομείο Lady Reading στην Πεσαβάρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί. Η αστυνομία υπολογίζει ότι υπήρχαν περίπου 260 άνθρωποι μέσα στο κτίριο.

Πολλά από τα θύματα είναι αστυνομικοί που είχαν μαζευτεί για προσευχή, δήλωσε αξιωματούχος του νοσοκομείου στο Reuters.

Το τζαμί βρίσκεται κοντά σε ένα συγκρότημα της αστυνομίας που περιλαμβάνει το αρχηγείο της επαρχιακής αστυνομικής δύναμης και ένα τμήμα αντιτρομοκρατίας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πεσαβάρ, Ιτζαζ Χαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας.

Καταδικάζει την επίθεση ο γγ του ΟΗΕ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, καταδικάζει απερίφραστα την απεχθή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον τεμένους μέσα στο γενικό στρατηγείο της αστυνομίας της Πεσαβάρ.

«Ο γενικός γραμματέας καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε ένα τέμενος της Πεσαβάρ σήμερα. Είναι ιδιαίτερα απεχθές μια τέτοια επίθεση να σημειώνεται σε έναν χώρο λατρείας», σημείωσε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, dpa, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό