18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απολογείται ο Χρ. Καλογρίτσας για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου 4 ώρες παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί για το  αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, δεν ολοκλήρωσε την απολογία του, την οποία θα συνεχίσει αύριο το πρωί.

 Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιβεβαίωσε, όσα έχει καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και τα όσα αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά  που έχει καταθέσει σε βάρος του λιβανέζικου ομίλου CCC.

 Όπως φέρεται να είπε στην ανακρίτρια: ” Γνώριζα   ότι θα καταστώ από μάρτυρας κατηγορούμενος, εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου.”

Η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασε στη Βουλή μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας τον Ιούλιο του 2020 σε βάρος του λιβανέζικου ομίλου, στην οποία υποστήριζε ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε για να συμμετέχει στον διαγωνισμό ήταν εικονική συναλλαγή.

Στην αναφορά του ο επιχειρηματίας αποδίδει ρόλο οργανωτή στον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά,  υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να μπει ” μπροστά” για να πάρει τηλεοπτική άδεια την οποία θα χειραγωγούσε  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη για παράβαση καθήκοντος.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό