18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Γαλάζιες ακρίδες λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο»

Ειδήσεις Ελλάδα

 «Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε  συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι και στην Σια Κοσιώνη. «Υπάρχουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά»,υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Το γεγονός ότι βουλευτής της Ν.Δ. αγόραζε δάνεια, ήταν γνωστό εδώ και 1,5 χρόνο, όπως και το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια και σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια, διότι το θέμα των κόκκινων δανείων έχει σοβαρέψει πάρα πολύ. Όμως μαζεύονται πολλά. Δεν είναι ένα και δύο. Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου» σημείωσε  ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε οτι σήμερα «μοιράζονται τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς»

«Με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς» σημείωσε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για την οικονομία είπε: «Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δις λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες. Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;». Ο ίδιος απάντησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός μίας πολιτικής που εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα».

Σε ερώτηση για το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα όταν το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ κοστίζει 12 δις απάντησε: « Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο, είναι 5,6 δις ευρώ, περίπου όσο και της κυβέρνησης, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια ρητορική κλιμάκωσης που είναι ανησυχητική. Εκτίμησε  ότι ίσως ο Ερντογάν διαβλέπει ότι η Ελλάδα αφήνει έδαφος για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποια πολιτική θα πορευτεί η Ελλάδα απέναντι στον Ερντογάν ή κάποιον άλλο», τόνισε και  πρόσθεσε : «Κάθε φορά που ασκούμε κριτική απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η κυβέρνηση λέει ότι  ευνοούμε τον Ερντογάν. Είμαστε όλοι ενωμένοι, απέναντι στην Τουρκία»..

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε  ότι αποτελεί αναφέρετο κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, όποτε το επιλέξει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό