16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μάστιγα τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδική μνεία στα «τραγικά περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας για «μάστιγα της εποχής». «Είναι εγκλήματα αποτρόπαια τα οποία κινούνται στα υπόγεια της κοινωνίας»επεσήμανε σημειώνοντας ωστόσο ότι οι περιπτώσεις αυτές «εξιχνιάζονται πια από την Αστυνομία και αναδεικνύεται πλήρως η σοκαριστική τους διάσταση, σε απόλυτη συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα».

Επανέλαβε παράλληλα πως «όλοι αυτοί οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις», προσθέτοντας πως «είναι απλά ντροπή αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες εβδομάδες». Αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε παράλληλα πως «εκείνοι που σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του ‘συστήματος’, ήταν οι ίδιοι ‘σύστημα’ για 4,5 χρόνια, χθες. Δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο. Αντίθετα, μειώθηκαν και οι ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα».

Το σημαντικό, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ότι «το απόστημα πια έχει σπάσει και αυτές οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται». «Η τιμωρία είναι πλέον όσο σκληρή μας επιτρέπει ο νόμος. Άρα, το πιο σημαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες για τις τραυματισμένες ψυχές όσων παιδιών πέφτουν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων» είπε υπενθυμίζοντας πως το υπουργικό συμβούλιο έχει εγκρίνει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της κακοποίησης των παιδιών, πριν έρθει στην επικαιρότητα η υπόθεση στον Κολωνό.

Στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο κατά της παιδικής κακοποίησης

Πρόκειται – όπως ανέφερε – για ένα σχέδιο με οριζόντιες πολιτικές 12 υπουργείων, με κάθετη εφαρμογή, με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης. «Έχουμε εντοπίσει πια πού είναι οι δυσκολίες, η γραφειοκρατία η οποία συχνά μπλοκάρει τον συντονισμό. Πολλές φορές λείπει εξειδικευμένο προσωπικό, λείπει η εγρήγορση ώστε σε μία οικογένεια με δυσκολίες να εξετάζονται και άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα, απουσιάζει ένα ενιαίο πρωτόκολλο δράσης. Όλα αυτά έχουν εντοπιστεί από το Εθνικό Σχέδιο. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε και να το παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα και θα ζητήσω πραγματικά τη στήριξη όλων των κομμάτων» τόνισε, προσθέτοντας πως είναι μία εθνική προτεραιότητα και ένα θέμα στο οποίο δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό