18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πληροφορίες των ΗΠΑ για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση το Σάββατο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληροφορίες κατά τις οποίες τρομοκράτες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επίθεση με στόχο μεγάλες συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της εμπορικής συνοικίας Σάντον στα βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας και διαδόθηκε ευθέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, η αμερικανική πρεσβεία στη Νότια Αφρική κυκλοφόρησε χθες Τετάρτη έκτακτο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί εναντίον επαπειλούμενης τρομοκρατικής ενέργειας μεθαύριο Σάββατο με στόχο «μεγάλες συγκεντρώσεις» σε συνοικία στον βόρειο τομέα του Γιοχάνεσμπουργκ, κάτι που η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει μέχρι στιγμής.

«Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο ή τον στόχο της πιθανής επίθεσης», προστίθεται στην προειδοποίηση, ενώ διευκρινίζεται πως στο διπλωματικό προσωπικό απευθύνθηκε σύσταση να αποφεύγει πλήθη και συγκεντρώσεις στο προάστιο αυτό το σαββατοκύριακο (29η-30ή Οκτωβρίου).

«Δεν έχουμε τίποτε περισσότερο να προσθέσουμε σε αυτό που περιέχει η προειδοποίηση», περιορίστηκε να πει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Ντέιβιντ Φέλντμαν.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν ή να σχολιάσουν την προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι πάνω από χίλιοι νοτιοαφρικανοί στρατιωτικοί επιχειρούν από τον Ιούλιο του 2021 στη γειτονική Μοζαμβίκη, όπου βοηθούν τις αρχές να αντιμετωπίζουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που σπέρνουν τον τρόμο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας σκοτώσει κάπου 4.300 ανθρώπους κι έχοντας εκτοπίσει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Τη Δευτέρα, δυτικές πρεσβείες, ανάμεσά τους και αυτή των ΗΠΑ, απηύθυναν σύσταση στους υπηκόους τους να αποφεύγουν επίσης τις μετακινήσεις στη Νιγηρία, κάνοντας λόγο για αυξημένο κίνδυνο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό