21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έρχεται το φθηνό ηλεκτρικό Citroen e-C3

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citroen πρόκειται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη κάτω των 25.000 ευρώ, το e-C3, για να ανταγωνιστεί τους κινέζους αντιπάλους όπως η MG και η BYD.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Citroen, Thierry Koskas, αναγνώρισε τα ανταγωνιστικά προϊόντα που προσφέρουν οι κινεζικές μάρκες και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο e-C3 ως απάντηση τους.
Το ηλεκτρικό C3 θα είναι μικρό hatchback με στοιχεία SUV. Η παραγωγή ενός χαμηλής τιμής ηλεκτρικού μοντέλου C3 έχει ήδη ξεκινήσει στην Ινδία για τις αναδυόμενες αγορές.
Το ευρωπαϊκό e-C3 θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος και θα αρχίσει να πωλείται το 2024. Θα βασίζεται σε μία νέα ειδική πλατφόρμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες η αυτονομία του θα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.
Για τα μηχανικά του μέρη δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες, πέρα από το ότι η μπαταρία και άλλα ηλεκτρικά στοιχεία θα κατασκευάζονται στην Κίνα.
Με το ηλεκτρικό e-C3 η Citroen θέλει να προλάβει τις εξελίξεις στα μικρά φθηνά EV, με κόστος κάτω από τα 25.000 ευρώ, γι’ αυτό και θα προσφέρεται σε μία όσο το δυνατόν απλούστερη γκάμα εκδόσεων.
Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Σλοβακίας και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό