21.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα κακοκαιρία πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας την Τετάρτη καθώς σύμφωνα με την την ΕΜΥ εκδόθηκε νέο Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με αναλυτική πρόβλεψη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν θα έχουμε βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23).

Συγκεκριμένα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (20-12-23) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23) στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

β. Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (21-12-23) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό