20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Sono: Επίσημο τέλος για το ηλεκτρικό/ηλιακό Sion, πριν καν κυκλοφορήσει

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, στις αρχές του μήνα, η Sono Motors έδωσε στη δημοσιότητα ένα crash test του ηλιακού/ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, δείχνοντας μας ότι ηλιακά πάνελ του αυτοκινήτου πέρασαν με απόλυτη επιτυχία τις δοκιμές πρόσκρουσης.

Έχοντας αυτό σαν δεδομένο, αλλά και το ότι η γερμανική start-up εταιρία έχει ανακοινώσει ότι έχει δεχτεί πάρα πολλές κρατήσεις για το αυτοκίνητο της, μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση της. Πιο συγκεκριμένα, η Sion έκανε γνωστό ότι τερματίζει το πρόγραμμα εξέλιξης του ηλεκτρικού της οχήματος, αναφέροντας ότι -από εδώ και πέρα- θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών για αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει ταφόπλακα η παραγωγή και η πώληση του δικού της επιβατικού αυτοκινήτου.

Η παραπάνω απόφαση φέρνει αναπόφευκτα επιπλέον άσχημες ειδήσεις, με τη Sono να απολύσει περίπου 300 υπαλλήλους, ενώ ο COO της, Thomas Hausch, παραιτήθηκε. Ο Laurin Hahn, ο ένας εκ των δύο διευθύνοντων συμβούλων και συνιδρυτές της εταιρείας (ο άλλος είναι ο Jona Christians), είπε:
Αν και έπρεπε να τερματίσουμε το αρχικό μας project πάθους, το πρόγραμμα του Sion, το να μετατοπίσουμε ολόκληρη την εστίασή μας στις ηλιακές λύσεις επιχείρησης σε επιχείρηση (B2B) μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα στον ηλιακό χώρο.
Ήταν μια δύσκολη απόφαση και παρά τις περισσότερες από 45.000 κρατήσεις και προπαραγγελίες για το Sion, αναγκαστήκαμε να αντιδράσουμε στη συνεχιζόμενη αστάθεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς και να εξορθολογίσουμε τις δραστηριότητές μας.

Η Sono Motors ισχυρίζεται ότι το 90% των αναγκών χρηματοδότησης για το 2023 προήλθαν από το πρόγραμμα Sion, αλλά πλέον θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης ηλιακής τεχνολογίας για συνεργάτες όπως η Mitsubishi Europe, η Scania, η MAN και άλλες εταιρίες σε 10 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, στο μέλλον θα επικεντρωθεί ειδικά στα λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενός κιτ που θα επιτρέψει στα παλαιότερα οχήματα να εξοπλιστούν εκ των υστέρων με ηλιακούς συλλέκτες που σχεδιάζει να παρουσιάσει αργότερα φέτος.

Κλείνοντας, η Sono δεν θα αφήσει ξεκρέμαστους όσους συνέβαλαν στην crowdfunding καμπάνια για τη σωτηρία της, καθώς αναφέρει ότι έχει ένα σχέδιο αποζημίωσης που θα εφαρμοστεί σε δόσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Η εταιρεία λέει ότι παρά το τέλος του προγράμματος του Sion, εξακολουθεί να πιστεύει στην ιδέα ενός EV που καλύπτεται από ηλιακά πάνελ και θα υποστηρίξει τρίτους κατασκευαστές στις προσπάθειές τους να τα φέρουν στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό