21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Skoda Epiq – Στην καρδιά της ηλεκτροκίνησης…

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη στιγμή που η συζήτηση για την ηλεκτροκίνηση περιστρέφεται γύρω από την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν μοντέλα με κόστος γύρω από τα 25000 Ευρώ, η Skoda παρουσιάζει το Epiq και βάζει γκολ από τα αποδυτήρια.

Αυτό διότι το ολοκαίνουριο, concept προς το παρόν αλλά είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα βρεί το δρόμο προς την παραγωγή, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της. Με μήκος που θα βρίσκεται λίγο πάνω από τα τέσσερα μέτρα, 4,1 για την ακρίβεια, αλλά με εσωτερικούς χώρους που, ως γνήσιο Skoda, αναμένονται παραπάνω από επαρκείς, θα είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις σε πολλούς τομείς. Χαρακτηριστικά η Skoda αναφέρει πως το πορτ μπαγκάζ του θα είναι χωρητικότητας 490 λίτρων!!!

To νέο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και θα είναι το πρώτο από τα έξι νέα ηλεκτρικά της Skoda που θα κατασκευάσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Η τιμή του θα βρίσκεται στη περιοχή των 25000 Ευρώ, ενώ η αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα. Εξωτερικά το ολοκαίνουριο Skoda Epiq συνδυάζει τη λειτουργικότητα, την αυθεντικότητα και τη στιβαρότητα, που αποτελούν το τρίπτυχο της”Modern Solid” σχεδιαστικής φιλοσοφίας της εταιρείας. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας που παραπέμπει σε εκτός δρόμου όχημα. Η γυάλινη οροφή συνδυάζεται με ράγες αλουμινίου που δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό του το Epiq θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα υιοθετήσει τη νέα, μινιμαλιστική, σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda για το ταμπλό και τον θάλαμο των επιβατών. Η Skoda πρόκειται να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη και το μετασχηματισμό των μοντέλων της σε ηλεκτρικά, με το νέο Elroq, ένα ακόμα συμπαγές ηλεκτρικό SUV, που θα παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2024, ν’ αποτελεί τον προπομπό της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό