16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Samsung Health Monitor με ECG και ΒΡ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics

Κάθε ημέρα που περνά αντιλαμβανόμαστε ολοένα και περισσότερο την επιρροή που έχει η τεχνολογία στην καθημερινότητα μας. Μπορεί πριν από 10-20 χρόνια ο όρος τεχνολογία να ακουγόταν στον μέσο χρήστη ως κάτι που αφορούσε τον υπολογιστή και τις δυνατότητες επικοινωνίας, παρόλα αυτά, η εκθετική εξέλιξη των wearable συσκευών μας έχει βοηθήσει σημαντικά και σε θέματα που σχετίζονται με την ευεξία και τη σωματική δραστηριότητα μας.

Η Samsung ειδικεύεται και σε αυτόν τον τομέα με τις εξαιρετικές προτάσεις της σε smartwatches, όπως είναι τα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2, τα οποία έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την προτίμηση των χρηστών. Εκτός από όμορφο design, ανθεκτική κατασκευή και εκπληκτική συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές του οικοσυστήματος της, τα smartwatches της Samsung σε συνδυασμό με την εφαρμογή Samsung Health αποτελούν σούπερ επιλογή για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν ενεργά τις επιδόσεις τους σε πληθώρα αθλημάτων ή προγραμμάτων εκγύμνασης, αλλά και τη φυσική κατάσταση τους γενικότερα.

Εδώ και λίγο καιρό, τα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2 προσφέρουν στον χρήστη δύο σπουδαίες δυνατότητες. Πρόκειται για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και τη δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) απευθείας στο συμβατό Samsung Galaxy smartwatch.

Οι πληροφορίες αυτών των μετρήσεων είναι άμεσα προσβάσιμες μέσα από την νέα εφαρμογή Samsung Health Monitor που επιτρέπει μάλιστα στον χρήστη να παρακολουθεί αναλυτικά το ιστορικό των μετρήσεών του.

Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης

Ειδικά για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και το ηλεκτροκαρδιογράφημα θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι διαθέσιμα μόνο για χρήστες ηλικίας από 22 ετών και άνω. Απαιτείται η διασύνδεση του Galaxy Watch3 / Active2* με κάποιο συμβατό Samsung Galaxy smartphone που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat ή μεταγενέστερη έκδοση**.

Προκειμένου να μπορέσει ο χρήστης να μετρήσει την αρτηριακή πίεση του μέσω του Samsung Health Monitor, θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσει το προφίλ του στην εφαρμογή, να συγχρονίσει ένα Galaxy Watch3 / Active2 με την εφαρμογή (διαθέσιμη για λήψη από το Galaxy Store) και να βαθμονομήσει το smartwatch με ένα συμβατικό πιεσόμετρο άνω βραχίονα. Η βαθμονόμηση με τη βοήθεια του πιεσόμετρου γίνεται μία φορά κάθε 28 ημέρες, επομένως, σε όλο αυτό το διάστημα μπορεί να μετρά κανονικά την πίεση του αποκλειστικά με το Galaxy Watch3 / Active2.

Για τη λειτουργία μέτρησης της αρτηριακής πίεσης απαιτείται καλή εφαρμογή του Galaxy Watch στον καρπό, να έχετε μείνει χωρίς αλκοόλ/καφεΐνη/καπνό/εκγύμναση για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη μέτρηση, να βρίσκεστε σε ήρεμο περιβάλλον καθισμένοι άνετα σε μια καρέκλα με τα χέρια και τους πήχεις στο τραπέζι, και φυσικά να παραμείνετε ακίνητοι χωρίς να μιλάτε για όλο το διάστημα της μέτρησης.

Μετά το πέρας της μέτρησης μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα τόσο στο Galaxy Watch, όσο και στην εφαρμογή Samsung Health Monitor. Η μέτρηση εμφανίζει τη συστολική αρτηριακή πίεση (ευαισθησία 70-180), τη διαστολική αρτηριακή πίεση (ευαισθησία 40-120) και τον καρδιακό ρυθμό. Να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παίρνετε αποφάσεις για τις φαρμακευτικές σας αγωγές ή τις δοσολογίες βάσει αυτών των μετρήσεων*** χωρίς πρώτα να έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό σας.

Τα δεδομένα των μετρήσεων αποθηκεύονται αυτόματα στην εφαρμογή Samsung Health Monitor και μπορείτε να τα εξάγετε σε αρχείο PDF για να τα μοιραστείτε με τον γιατρό σας οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτροκαρδιογράφημα***, εφόσον έχετε δημιουργήσει το προφίλ σας στο Samsung Health Monitor και έχει γίνει η σύζευξη της εφαρμογής με το Galaxy Watch3 / Active2, τότε μπορείτε να εκτελέσετε άμεσα τη μέτρηση.

Βεβαιωθείτε ότι το Samsung Galaxy Watch εφαρμόζει καλά στον καρπό σας και παράλληλα η περιοχή του δέρματος που έρχεται σε επαφή με το ρολόι δεν είναι εντελώς ξηρή. Καθίστε άνετα σε μια καρέκλα με τα χέρια και τους πήχεις στο τραπέζι και παραμείνετε ακίνητοι χωρίς να μιλάτε κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η μέτρηση (διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα) θα δείτε τα αποτελέσματα στην οθόνη του Samsung Galaxy Watch, αλλά και στην εφαρμογή Samsung Health Monitor. Όπως και στην περίπτωση της αρτηριακής πίεσης, έτσι και για το ΗΚΓ αποθηκεύεται πλήρες ιστορικό των μετρήσεων που έχετε κάνει και ανάλυση του αποτελέσματος που μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα με τον γιατρό σας με εξαγωγή σε αρχείο PDF.

* Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα

**Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.

*** Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό