16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Sainz: Στοχεύουμε στον αγώνα – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Carlos Sainz θα εκκινήσει αύριο από την 5η θέση, με τον Ισπανό να λέει πως η Ferrari έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση αυτό το Σαββατοκύριακο, εστιάζοντας στην απόδοση του μονοθεσίου στον αγώνα, μετά την κακή εμφάνιση πριν από 2 εβδομάδες στη Τζέντα. Επιπλέον, ο Ισπανός λέει ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει η ομάδα τον έκανε επίσης πιο άνετο με το μονοθέσιο στις κατατακτήριες.
Είμαι αρκετά άνετος. Νομίζω ότι έχουμε κάνει κάποια καλή πρόοδο με την αίσθηση μου με το μονοθέσιο. Έχουμε αλλάξει αρκετά το στήσιμο, προσπαθώντας να το βελτιώσουμε κυρίως για τον αγώνα.
Προφανώς δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά αποφασίσαμε προφανώς να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση αυτό το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να βελτιώσουμε τον ρυθμό του αγώνα. Και δεν έχω ιδέα αν το καταφέραμε ή όχι, γιατί η πραγματική δοκιμή είναι αύριο. Σίγουρα αλλάξαμε το στήσιμο και ελπίζω ότι θα μας δικαιώσει αύριο.

Στην πραγματικότητα οι αλλαγές με έκαναν να νιώθω λίγο καλύτερα και στις κατατακτήριες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το αποδείξουμε σήμερα, γιατί έχασα μερικά δέκατα στο πρώτο κομμάτι της πίστας στη τελευταία μου προσπάθεια, που μου κόστισε μια θέση στη πρώτη τριάδα, κάτι που ίσως έδινε μια ώθηση σε εμένα και στην ομάδα.
Αλλά το χάσαμε λόγω ενός πολύ κακού γύρου προετοιμασίας. Μου είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν σε έναν γρήγορο γύρο. Μερικοί από αυτούς ήταν όντως σε γρήγορο γύροι και άλλοι όμως δεν ήταν. Κρύωσα τα ελαστικά μου και μου κόστισε πολύ στη 1η στροφή.
Η Ferrari δεν έχει φέρει καμία αναβάθμιση στη Μελβούρνη, με τον Sainz να σχολιάζει την απόφαση αυτή της ομάδας, λέγοντας πως ήταν εσκεμμένη, αφού δεν ήθελαν τυχόν νέες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις να μπερδέψουν την προσπάθεια της ομάδας να λύσει τα προβλήματά της.
Ειδικά όταν έχεις τρεις εβδομάδες διακοπή [μέχρι το επόμενο GP], νομίζω ότι είναι καλύτερο να πειραματιστούμε με το στήσιμο και να είμαστε πολύ ξεκάθαροι για το ποια είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να βελτιώσουμε στην αεροδυναμική σήραγγα και στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό πειραματιζόμαστε αυτή τη στιγμή και περιμένουμε να δούμε τη σαφή κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό