16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Opel Grandland GSe – Ένα υβριδικό SUV επιδόσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Opel δεν χάνει χρόνο και μερικές εβδομάδες μόλις μετά την παρουσίαση των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, εμπλουτίζει την οικογένεια της υπομάρκας επιδόσεων της με ένα ακόμα μοντέλο – αυτή τη φορά SUV και πιο συγκεκριμένα, το Grandland GSe! Το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό αφού τα SUVs επιδόσεων συνδυάζουν την ταχύτητα με το στιλ και την πρακτικότητα αλλά η συνταγή παραμένει η ίδια. Στην καρδιά του Opel Grandland GSe χτυπάει ένα plug-in υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Αυτοί είναι τοποθετημένοι στους δύο άξονες χαρίζοντας στο γερμανικό SUV δυνατότητες τετρακίνησης και σε συνδυασμό με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, έως 300 ίππους την στιγμή που η standard, μη-GSe, plug-in υβριδική έκδοση δεν πρόσφερε περισσότερους από 225. Έτσι, το Grandland GSe χρειάζεται μόλις 6.1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση ή 2.8 δευτερόλεπτα λιγότερο από το standard Grandland PHEV ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 235 km/h (135 km/h χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια). Την ίδια ώρα, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρία δεν ξεπερνά τα 1.3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που αντιστοιχεί σε εκπομπές ρύπων της τάξης των 29-31 γραμμαρίων CO2 ανά χιλιόμετρο.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εκεί καθώς όπως και τα δύο Astra GSe, έτσι και το Grandland GSe διαθέτει σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ, τα τελευταία με την Koni FSD τεχνολογία, που χαρίζουν στο εξηλεκτρισμένο SUV έναν διαφορετικό χαρακτήρα – πιο άμεσο, δυναμικό και διασκεδαστικό. Ταυτόχρονα, το τολμηρό design του Grandland με την εντυπωσιακή Opel Vizor γρίλια τονίζεται και βελτιώνεται περαιτέρω με τα GSe στοιχεία όπως οι 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος με σχεδιασμό εμπνευσμένο από το Manta GSe concept, τον νέο διαχύτη στο πίσω μέρος και το προαιρετικό αλλά αισθητικά ενδιαφέρον μαύρο καπό. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα που επενδύονται με Alcantara κλέβουν την παράσταση εξασφαλίζοντας άνεση και στήριξη σε κάθε σενάριο. Η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του Grandland GSe αλλά με δεδομένο ότι η standard plug-in υβριδική έκδοση ξεκινά από τα €49.500 στη χώρα μας, μπορούμε να υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι θα υπερβαίνει αυτό το ποσό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό