22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα του υπουργείου Εσωτερικών για τα email αποδήμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στον Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέδωσαν το πόρισμα για email αποδήμων η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος. «Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου πραγματοποίησε πλήρη έλεγχο που κατέληξε σε εκτενές πόρισμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως επισημαίνεται: «Κεντρικό στοιχείο του πορίσματος είναι η διακρίβωση, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2023, μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, εντός του Υπουργείου Εσωτερικών, προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023».

Πειθαρχικές ενέργειες βάσει των ευρημάτων

Το υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι στο πόρισμα «συστήνονται πειθαρχικές ενέργειες στη βάση των ευρημάτων. Περιλαμβάνονται επίσης συστάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Και συμπληρώνει αναφέροντας ότι «στη βάση του πορίσματος Εσωτερικού Ελέγχου, η Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός προχωρούν τις διαδικασίες για τις εν λόγω πειθαρχικές ενέργειες καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σχέση με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως «την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις καταγγελίες πολιτών, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, έδωσαν εντολή για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό