19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

O Jay Leno oδηγεί το restomoded Volvo P1800 Cyan

Ειδήσεις Ελλάδα

To Σεπτέμβριο του 2020 η Volvo αποκάλυψε το P1800 Cyan, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Cyan Racing. Στο παρακάτω θα δεις τον Jay Leno να οδηγεί το restomoded αυτοκίνητο και να συνομιλεί με τον Hans Baath, διευθυντή της Cyan Racing, για όλα τα χαρακτηριστικά του.

Το restomod του κλασικού σουηδικού coupe μοντέλου παίρνει κίνηση από έναν σύγχρονο 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 420 ίππων με 455 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, με τον κινητήρα να προέρχεται από το αγωνιστικό Volvo S60 TC1 και να έχει όριο περιστροφής 7.700 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός carbon άξονα. Διαθέτει μπλοκέ διαφορικό, ενώ ESP, ABS και άλλα ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Το P1800 Cyan έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το κλασσικό P1800 που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1960, αλλά διαθέτει πλαίσιο και σώμα κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει μόλις 990 κιλά, με τις ζάντες να είναι σφυρήλατες, διαμέτρου 18″.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό